- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Fesleğen kurutulur mu?
Fesleğenin taze dalları kesilir ve soğuk su ile yıkanır. Suları süzüldükten sonra serin ve direkt güneş ışığı almayan bir yerde kurumaya bırakılır. Direkt güneş ışığı, kurutma işlemi için zararlıdır. İçerisindeki aromaların kaybedilmemesi ve yaprakların kararmaması için yaprakların gölgede kurutulması gerekir.
Reyhan buzdolabında nasıl saklanır?
Reyhan buzdolabında nasıl saklanır?
Taze reyhan fazla dayanıklı değildir. Buzdolabında en fazla 2-3 gün saklanabilir. Saklamak için nemli bir kağıt havluya sarın ya da buzdolabı poşetine koyun. Reyhanı kuru olarak da temin edebilirsiniz.
Fesleğen yaprağı neden dökülür?
Fesleğen yaprağı neden dökülür?
Fesleğenin en büyük problemi toprağında oluşan küçük mantarlardır. Mantar hastalığına yakalanan bitki sararıp yaprağını döker bunun için ise; toprak seçiminde bol besinli humuslu toprak seçilmelidir. Fesleğen kökleri suyu sevmez bu nedenle toprak suyu tutmak yerine suyu süzmelidir.
Fesleğen çiçeği ne işe yarar?
Sinirlilik, uykusuzluk, stres ve depresyona karşı etkilidir. Pamukçuk ve ağız içi yaralarının iyileşmesine yardımcı olur. Epilepsi, migren ve baş ağrısı tedavisinde etkilidir. Bal ve zencefil ile kaynatıldığında solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.
Saksıda fesleğen neden kurur?
Saksıda fesleğen neden kurur?
Kurumaya başlaması az su verdiğinizi gösterir. Fesleğenin yapraklarını sulamayın, bitkinin dibinden doğru su vermek daha doğru olacaktır.
Reyhan Şerbeti dondurucuya konur mu?
Reyhan Şerbeti dondurucuya konur mu?
Derin dondurucuya koyulur. Limonlar kolay limonata tarifinde olduğu gibi kabuklarıyla birlikte robotta doğranır. Dolap poşetlerine koyarak derin dondurucuya kaldırılır.
Reyhan ve nane nasıl kurutulur?
Aldığım reyhanların tek tek hepsini yıkadım büyükçe bir leğen su bırakıp birazda içinde beklettim ki dibine iyice tozu toprağı çöksün diye. Daha sonra yaprak yaprak ayıkladım, çünkü saplarıyla kurutursam ovalarken diken gibi elime batıyor. Sonra büyükçe bir tepsiye aldım ve güneşe bıraktım iki günde kurumuştu.