Son Konular

Ferahlamak ne anlama gelir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Ferahlamak ne anlama gelir?

Ferahlamak, genişlemek, bollaşmak, rahatlamak anlamına gelir. Özellikle kullanım açısından anlamı merak edilen ferahlamak daha çok rahatlamak, dertlerden arınmak anlamlarına gelmektedir. İç açısı duruma gelmek, serinlemek, sıkıntısız duruma gelmek anlamlarında da ferahlamak kelimesi kullanılır.

Merdümgiriz kelimesi ne anlama gelir?

Merdümgiriz kelimesi ne anlama gelir?
Toplum içerisine karışmayı sevmeyen ve insanlarla bir şeyler yapmaktan hoşlanmayan kişiler merdümgiriz olarak bilinmektedir.

Meyus kelimesi ne anlama gelir?

Meyus kelimesi ne anlama gelir?
Meyus kelimesinin TDK sözlük anlamı üzüntü demektir. Mutsuzluk olarak da ifade edilebilir. Hüzünlü veya mutsuz kişileri ifade etmek için meyus kelimesi kullanılır.

Servi ne anlama gelir?

Dilimize Farsçadan geçmiş olan servi kelimesi serv sözcüğüne nispet eki (i) getirilmesiyle oluşmuştur. Osmanlı Devletinin kadim geleneklerinden biri olarak genellikle mezarlıklara dikilen, koyu yeşil yapraklı, uzun ağaçlara servi denir.

Hiddetli ne demek?

Hiddetli ne demek?
Hiddetli tanımı, anlamı: Hiddet : Öfke, kızgınlık. Hiddetlilik : Hiddetli olma durumu. Kızgın : Eş arayan (hayvan). Kızmış olan, öfkeli, mütehevvir.

Bolluk ne anlama gelir?

Bolluk ne anlama gelir?
Bolluk kelimesinin Türk Dil Kurumunca anlamı bereket çok olma durumu bol geniş olma anlamına gelmektedir.

Mürdüm GRIZ ne demek?

Merdumgırız ne demek? (ﻣﺮﺩﻡ ﮔﺮﻳﺰ) sıf. ve i. (Fars. merdum "insan" ve gurіz > girіz "kaçan" ile merdum-gurіz) İnsanlardan kaçan, çekinen, insanlar arasına karışmaktan, onlarla birlikte olmaktan hoşlanmayan (kimse), mizantrop: Muhsin Çelebi, her türlü zilleti hazmederek (…)

Merdüm ne demek TDK?

Merdüm ne demek TDK?
"Merdum (insan)" ve "Giriz (kaçmak)" sözcüklerinden oluşan bu kavram, Fransızcada ise "Misanthrope" yani "insanlardan nefret eden" olarak biliniyor.

Istimal ne anlama gelir?

Istimal ne anlama gelir?
Istimal kelimesi Türkçe'de "işe koşma, işletme, kullanma" anlamına gelir.

Meyus tavır ne demek?

kötümser, bedbin olma durumu.

Selvi Boylum ne anlama gelir?

Selvi Boylum ne anlama gelir?
[1] Uzun boylu, ince, narin yapılı kadın.

Selvi ne demek kısaca anlamı?

Selvi ne demek kısaca anlamı?
Selvi kelimesi Türkçe'de "kozalaklı bir ağaç, cypressus" anlamına gelir. Arapça ve Farsça sarv سرو z "kozalaklı bir ağaç, cypressus" sözcüğünden alıntıdır.

Hiddetli durmak ne demek?

Hışım ne anlama gelir?

Hışım ne anlama gelir?
Arapça kökenli bir kelime olan karib sözcüğünden türer. Kelime anlamı yakın demektir. Kısaca ifade etmek gerekirse hısım, sonradan yapay yollarla oluşan; akraba ise doğuştan kan bağıyla meydana gelen ilişki durumuna denir.

Ferahlamak kelimesi genellikle rahatlamak, dertlerden arınmak anlamına gelir. Bu durum iç açıcı bir duruma gelmek, serinlemek, sıkıntılardan arınmak gibi anlamları içerir.

Merdümgiriz kelimesi ise insanlarla birlikte olmaktan hoşlanmayan, toplum içerisine karışmayı sevmeyen kişiler için kullanılan bir ifadedir. Bu kişiler genellikle sosyal etkileşimden kaçınmayı tercih ederler.

Meyus kelimesi ise üzüntü veya mutsuzluk anlamına gelir. Hüzünlü veya keyifsiz bir ruh halini ifade etmek için kullanılan bir kelimedir.

Servi kelimesi ise Osmanlı geleneğinde kullanılan, genellikle mezarlıklarda dikilen koyu yeşil yapraklı uzun ağaçlara verilen isimdir. Servi ağacı Osmanlı kültüründe önemli bir simge olmuştur.

Hiddetli kelimesi öfke veya kızgınlık anlamına gelir. Bir kişinin öfkeli veya sinirli bir durumda olduğunu ifade etmek için kullanılan bir kelimedir.

Bolluk kelimesi ise bereketli, çok ve bol olma durumunu ifade eder. Genellikle zenginlik ve bolluk anlamında kullanılan bir kelimedir.

Selvi Boylum ifadesi ise uzun boylu, ince ve narin yapılı bir kadını tanımlamak için kullanılan bir deyimdir. Selvi kelimesi ise "kozalaklı bir ağaç, selvi ağacı" anlamına gelir. Arapça ve Farsça kökenli olan bu kelime, ince ve güzel yapılı nesneleri ifade etmek için de kullanılır.

Istimal kelimesi ise Türkçe'de "işe koşma, işletme, kullanma" anlamına gelir. Bir şeyi kullanma veya işletme eylemini ifade eder.

Hışım kelimesi ise Arapça kökenli olan ve yakın anlamına gelen "karib" kelimesinden türetilmiş bir kelimedir. Hısımlık kelimesi ise yapay yollarla oluşan ilişki durumunu, akrabalık ise doğuştan var olan kan bağı ile oluşan ilişkiyi ifade eder.

c4 mu TNT mi?

Kriket oyununda vurucu nasil oyun disi kalir?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt