- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Felsefe bölümü okuduktan sonra ne olunur?
Felsefe Bölümü okuyan kişiler, TRT'de kamu ve özel kurumların, eğitim merkezlerinin kültür ve eğitim merkezlerinde görev yapabileceği gibi formasyon alarak devlet okullarında ve özel okullarda da öğretmen olarak çalışabilirler. Ülkemizde felsefe Bölümü okuyacak kişilerin çalışabileceği alan oldukça geniştir.
Felsefe grubu öğretmenliği mezunları ne iş yapar?
Felsefe Öğretmeni, öğrencilere felsefe, mantık ve sosyoloji konuları ile ilgili bilgi ve beceri kazandırmaktan sorumludur. Bireylerin bağımsız ve eleştirel bir düşünce sistemi geliştirmelerini teşvik eder. Devlet okulları ile özel eğitim kurumlarının ortaöğretim birimlerinde görev alır.
Felsefe öğretmenliği kaç puan?
Felsefe Grubu Öğretmenliği 2017 2018 2019 ve 2020 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
Felsefe Ogretmenligi kac yil?
Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir.
Kimler felsefe grubu öğretmeni olabilir?
Sosyoloji Bölümünden mezun olan öğrencilerin Felsefe Grubu Öğretmeni olarak atanabilmeleri için Talim Terbiye Kurulunun almış olduğu karara binaen Felsefeden 16 Kredi, Psikolojiden 16 Kredi, Mantıktan 8 Kredi ders almaları gerekir.
Felsefe öğretmenliği hangi puan türü?
PEKİ FELSEFE ÖĞRETMENLİĞİ PUAN TÜRÜ NEDİR? Felsefe Öğretmenliği KPSS alan kodu 1371'dir. Buna ek olarak, tercih verecek adaylarda aranan kodlar: 3180- 3319- 3367'dir. Tercihler KPSSP121 puan türü ile yapılmaktadır.
Felsefe öğretmenliği sayısal mı sözel mi?
Lisede eşit ağırlık bölümünü tercih eden öğrenciler; matematik, geometri dersleriyle birlikte coğrafya, tarih, felsefe gibi derslerin de eğitimini alır. Eşit ağırlık bölümü okumak avantajlıdır.
Felsefe öğretmenliği hangi bölümden alıyor?
Felsefe grubu öğretmenliği bölümü üniversitelerin eğitim fakültelerine bağlıdır. Aynı zamanda bu bölümde dört yıllık lisans eğitimi verilir. Felsefe grubu öğretmenliği bölümünde eğitim gören öğrenciler dört yılın ardından "Felsefe Grubu Öğretmeni" unvanı ile mezun olurlar.
Felsefe grubu öğretmeni hangi derslere girer?
Felsefe Grubu Öğretmeni, devlet okullarının lise kademelerinde veya özel eğitim kurumlarında çalışan felsefe, psikoloji, sosyoloji ve mantık derslerine giren kişidir. Devlet okullarında felsefe dersi 10. sınıf ve 11. sınıflarda haftada 2 ders saati olarak zorunlu ortak dersler kategorisindedir.
Felsefe grubu öğretmenliği hangi alan?
Eğitim fakültelerine bağlı olan felsefe grubu öğretmenliği öğrencilere felsefe, psikoloji ve sosyoloji alanında dersler verir. Bu bölümde eğitim alındığı takdirde felsefe alanında donanımlı kişiler yetişir. Bu şekilde eğitim alan öğrenciler mezun olduktan sonra felsefe grubu öğretmeni olarak göreve başlayabilirler.