- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
FCI secereli ne demek?
SECERE NEDİR? Secere, soy ağacı demektir. Secereli köpek ise annesi babası ve daha ileri geçmişi bilinen ve "kayıtlı" olan köpek demektir. Ülkemizde geçerli secereler sadece FCI ve AKC'ye ait secerelerdir.
Köpek şeceresi nasıl alınır?
Köpeklerini ilk defa kayıt altına almak isteyen köpek sahipleri köpeklerini bulundukları şehirde veya yakın yerdeki kayıt yetkilisine veya ilgili hakeme götürerek inceletmeleri ve kayıt evrakı tanzim ettirerek kayıt ettirebilir.
Köpeklerde üretim izni nasıl alınır?
Erkek ve dişi köpek sahipleri çiftleşmeden önce mutlaka karşılıklı sorumluluk ve yükümlülüklerini de kapsayan yazılı bir anlaşma yapmalıdırlar. Üretilecek köpeklerin ırkını temsil eden KIF üyesi bir derneğin olması durumunda bu anlaşma ilgili ırk derneğinden, aksi durumlarda KIF merkez ofisinden temin edilecektir.
Şecere belgesi almanın maliyeti nedir?
WCF hologramlı secereler 75 TL dir. Transfer belgesi 50 TL BAĞIŞ karşılığında düzenlenmektedir.
Seceresini çıkarmak ne demek?
Şecere, soy ağacı demektir. Kedinizin atalarının kayıt altına alındığı bir belge olarak adlandırılabilir. Kedinize şecere çıkartmak istiyorsanız WCC'ye (Dünya Kedi Kongresi) kayıtlı olan derneklere başvuru yapmanız en mantıklı yoldur ama tek seçenek değildir elbet.
Secereli köpek ne demek?
Soy kütüğü anlamına gelen "Secere" ,bir köpeğin tamamen safkan olduğunu resmi olarak kanıtlayan ve köpeğin soy kütüğündeki atalarını ve bu soy kütüğündeki köpeklerin yarışmalarda aldığı başarılar hakkında bilgi veren evraktır. Bu evrak Türkiye'de KIF ( Köpek Irkları Fedarasyonu ) dan çıkartılır.
Köpek üretici ismi nasıl alınır?
Üretici ismi için başvuracak köpek sahibi aynı ırka mensup ve ırk standartları değerlendirmesinden "İYİ" notu almış en az 1 (Bir) adet dişi köpeğe sahip olmalıdır. Üretici ismi talebini üretici FCI'a kendisi gönderemez, bu talep ancak KIF kanalı ile FCI'ye iletilebilir.
Babalık hakları nelerdir?
Erkeklerde doğum izni Ülkemizde annelik izni gibi babaların da doğum sonrası için izin hakkı var. 4857 sayılı iş kanununa göre çalışan erkek, eşi doğum yaptığında babalık izni kullanabilir. Buna, babalık izni denir. Yasal olarak babalık izni 5 gündür. Söz konusu 5 günlük babalık izni, kişinin maaşından düşülmez.
Baba hakkı nasıl ödenir hadis?
"Hiçbir evlât, babasının hakkını ödeyemez. Şayet onu köle olarak bulur ve satın alıp âzâd ederse, babalık hakkını (ancak o zaman) ödemiş olur." (Müslim, Ebû Dâvûd, Tirmizî).
SCR ne kadar?
Sınavlı SRC 1 belgesi için ücret : 40 saat eğitim ( saat başı 26 TL ) = 1.400 Türk Lirası. Sınavlı SRC 2 belgesi için ücret : 36 saat eğitim ( saat başı 26 TL ) = 1.250 Türk Lirası. Sınavlı SRC 3 belgesi için ücret : 41 saat eğitim ( saat başı 26 TL ) = 1.400 Türk Lirası.