- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Fare okuna ne denir?
imleç ile karıştırılabilir. imleç yazı alanındaki düz (dümdüz) ince çizgidir. klavyeden girilen verinin etki edeceği yeri gösterir. misal word'de yazı yazarken sayfa üzerinde hem normal imleci hem de fare imlecini aynı anda görebilirsiniz.
Fare imlecinin diğer adı nedir?
Fare imlecinin diğer adı nedir?
İmleç, fareyi kontrol etmek; işaretleme, tıklama, tutma ve sürükleme gibi işlemleri yaparken gördüğümüz ok işaretine verilen isimdir. Her işletim sisteminde fare imlecinin görüntüsü farklı olabileceği gibi kullanıcı dilerse imleci kendince özelleştirebilir.
İmleç ne işe yarar?
İmleç ne işe yarar?
İmleçler, SQL Server üzerinden döndürülen belli bir kayıt kümesi üzerinde satır satır işlem yapabilmeye olanak sağlayan veritabanı nesneleridir. Satır bazında işlem yapmak aslında programlama ile uğraşanlar için sıradan işlerdendir.
Bilgisayar mouse simgesi nasıl değiştirilir?
Windows 10'da fare imleci değiştirme nasıl yapılır?
- Adım #1: Windows tuşuna basıp Ayarlar'a gidin.
- Adım #2: Kişiselleştirme sekmesine girin.
- Adım #3: Temalar kısmında Fare İmleci seçeneğine tıklayın.
- Adım #4: Düzen kısmından dilediğiniz Fare İmleci setini seçin ve Uygula'ya basıp işlemi tamamlayın.
Bilgisayar Mouse ne demek?
Bilgisayar Mouse ne demek?
Fare, (İngilizce: mouse), genellikle avuç içinde tutulan, hareketleri bilgisayar ekranındaki imlecin hareketlerini kontrol eden, bilgi giriş aygıtıdır. Fare modeline göre üzerinde bir veya daha fazla sayıda tuş ve tekerlek bulunabilir. İlk bilgisayar faresi 1964 yılında Douglas Engelbart tarafından yapıldı.
Imleç Türkçe mi?
Imleç Türkçe mi?
Imleç kelimesi Türkçe'de "işaretlemek" anlamına gelir. Yeni Türkçe imle- "işaretlemek" fiilinden +Iç sonekiyle türetilmiştir.
Bilgisayar faresi nasıl değiştirilir Windows 7?
Fare işaretçinizin görünümünü değiştirme
- Başlat seçeneğine tıklayın.
- İşaretçiler sekmesine tıklayın.
- Özelleştir kutusunda işaretçi işlevine (Normal Seçim gibi), ardından da yeni bir işaretçi görüntüsü seçmek için Gözat seçeneğine tıklayın.
- Değişikliklerinizi kaydetmek için Uygula ve Tamam seçeneklerine tıklayın.