Son Konular

Farabi kac kere yapilabilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Farabi kaç kere yapılabilir?

Öğretim üyeleri Farabi Değişim Programından her bir eğitim-öğretim yılında sadece bir kez olmak üzere istedikleri sayıda faydalanabilirler. Fakat Farabi Değişim Programı, değişimden yararlanmamış öğretim üyelerine öncelik verir.

Farabi Değişim Programı hangi öğrenciler yararlanabilir?

"Farabi Değişim Programı" Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin ve öğretim üyelerinin karşılıklı protokollerle değişimine izin veren bir "Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı"dır.

Üniversiteler Arası farabi nasıl yapılır?

Üniversiteler Arası farabi nasıl yapılır?
Farabi Değişim Programı için başvurular, üniversitenin ilan etmiş olduğu başvuru tarihleri arasında yapılır. Öğrencinin, istenilen belgeleri Farabi Kurum Koordinatörlüğü'ne teslim etmesi gerekir. Öğretim gördüğü üniversite tarafından değerlendirilen başvurular olumlu sonuçlanırsa karşı üniversiteye bildirilir.

Üniversite son sınıfta farabi yapılır mı?

Üniversite son sınıfta farabi yapılır mı?
Örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilir. Lisans ya da önlisans öğrencileri hazırlık ve birinci sınıf düzeyinde iken programa katılamazlar.

Farabi ne zaman yapılır?

2020-2021 Akademik yılı Güz/Güz-Bahar Yarıyılı Farabi Başvuruları 2 Mart -16 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Farabi kaçıncı sınıfta yapılıyor?

Kimler Katılabilir? Örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilir. Lisans ya da önlisans öğrencileri hazırlık ve birinci sınıf düzeyinde iken programa katılamazlar.

Farabi bursu ne kadar 2021?

Farabi bursu ne kadar 2021?
1) 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı için Farabi Değişim Programı kapsamında giden öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı 4 ay süre ile 650,00 TL olarak belirlenmesi, %70'lik ödemeler aylık 455,00 TL olarak, %30'luk ödemeler güz dönemi transkriptteki başarı durumuna göre yapılmaktadır.

Farabi Değişim Programı hangi üniversitelerde var?

Farabi Değişim Programı hangi üniversitelerde var?
Farabi Değişim Programı Kapsamındaki Üniversiteler
Protokol Metni | Website | Geçerlilik
Ege Üniversitesi | https://farabi.ege.edu.tr/ | 2025
Erciyes Üniversitesi | https://farabi.erciyes.edu.tr/ | 2026
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi | http://farabi.erzincan.edu.tr/ | 2024
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi | https://iro.ogu.edu.tr/ | 2021

Farabi Değişim Programı, Türkiye'deki üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyelerinin karşılıklı değişimine olanak tanıyan bir programdır. Programın belirli kuralları ve başvuru süreçleri bulunmaktadır. Öğretim üyeleri Farabi Değişim Programından her bir eğitim-öğretim yılında sadece bir kez faydalanabilirler ve değişimden yararlanmamış öğretim üyelerine öncelik verilir.

Farabi Değişim Programı, önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin ve öğretim üyelerinin karşılıklı protokollerle değişimine izin veren bir programdır. Üniversiteler arası Farabi Değişim Programı için başvurular, üniversitenin ilan etmiş olduğu başvuru tarihleri arasında yapılır. Öğrencinin istenilen belgeleri Farabi Kurum Koordinatörlüğü'ne teslim etmesi gerekir.

Örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı olan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Farabi Değişim Programına başvurabilirler. Ancak lisans ya da önlisans öğrencileri hazırlık ve birinci sınıf düzeyindeyken programa katılamazlar.

Öğrenciler için Farabi Değişim Programı başvuruları genellikle ilgili akademik yılın başlarında yapılır. Örneğin, 2020-2021 Akademik yılı Güz/Güz-Bahar Yarıyılı Farabi Başvuruları 2 Mart - 16 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.

Farabi Değişim Programı kapsamında giden öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı için 4 ay süreyle 650,00 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca, %70'lik ödemeler aylık 455,00 TL olarak, %30'lik ödemeler ise güz dönemi transkriptteki başarı durumuna göre yapılmaktadır.

Farabi Değişim Programına ilişkin protokol metinleri ve geçerlilikleri farklı üniversitelerde değişiklik gösterebilir. Bazı üniversitelerde Farabi Değişim Programı kapsamında yer almaktadır. Örnek olarak, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi gibi üniversiteler program kapsamındadır. Detaylı bilgi için ilgili üniversitelerin websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Veri iletisimi nasil yapilir?

AutoCAD komutlari nelerdir?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt