- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Faizsiz finansal araçlar nelerdir?
Buradan hareketle, İslami finans araçları, Ijarah (kira), Istisna' (vadeli ödeme, sonradan teslim), Mudarebe, Murabaha, Muşareke, Qard (karz-ı hazen), Selem (ön ödeme, gecikmeli teslim), Sukuk Al Istitmar, Tavarruk, Wadi'ah (vadesiz mevduat) ve Vakala (acente) şeklinde sıralanabilir.
ASV holding sahibi kim?
ASV Holding, 1950 yılında temeli atılan Altınbaş Holding'in kültürü ışığında, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sofu Altınbaş tarafından 2016 yılında kurulmuştur.
Iıfm nedir?
Uluslararası İslami Finans Piyasası Kurumu (IIFM-International Islamic Financial Market), Bahreyn, Bruney, Endonezya, Malezya ve Sudan merkez bankalarının ve İKB'nin ortak çabasıyla 2002 yılında bir uluslararası kuruluş olarak İslami sermaye piyasaları ve para piyasalarının kurumsallaşmasını, gelişimini ve tanıtımını …
Mehmet Altınbaş nereli?
1965 Gaziantep doğumluyum. Evliyim, 2 çocuk babasıyım. Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanıyım.
Ali Sofu Altınbaş kimdir?
1962 Araban doğumlu Sofu Altınbaş, ilk ve orta öğrenimini Gaziantep de tamamlamıştır. İş dünyasında önemli işlere imza atan babası Mehmet Altınbaş, 1970'li yıllarda Kuzey Kıbrıs'ın Lefkoşa şehrinde altın ticaretine başlaması sonucu iş hayatına atılmıştır.
Faizsiz finans sistemi prensipleri nelerdir?
Faizsiz finansın temelinde paylaşım ve ortaklık olgusu yer almaktadır. İslam hukuku paranın kazanç sağlamasına karşı de- ğildir. Faiz yerine paranın emekle ve ticaretle kar ve zarar or- taklığına gidilerek kazanılmasını prensip haline getirmiştir (Khan, 2013).
Faizsiz bir ekonomi modeli teorik olarak mümkündür ancak pratik olarak imkânsıza yakın derecede zordur. Bizim toplumumuzun faiz konusundaki "hassasiyeti" (!) İslam dininin faizi kesin olarak yasaklamış olmasından kaynaklanmaktadır.
Altınbaş Holding, İstanbul merkezli holding kuruluşu. Holdingin temelleri 1950'li yıllarda tarımcılık ile uğraşan Mehmet Altınbaş tarafından Gaziantep'te atıldı.