Son Konular

Ezginin Gunluğu - Ağladığın Geceler

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Ağladığın gecelerde şarkılar soyle kurtulursun
Elleri var karanlığın, dokununca korkma sakın
Hangi duş yaralanır gercekle
Hangi dal incinir yeşilinden
Hangimiz oyuncaklar kırmadık
Bir sigara ver bana
Yağmur olur gecen yıllar, şemsiyen var mı
Icinde kalabalıklar sırılsıklam
Olum dediğin aslında yalnızlıkmış
Bir sabah bir bakıyorsun, herkes gitmiş
Hangi duş yaralanır gercekle
Hangi dal incinir yesilinden
Gel duman gizlesin yuzumuzu
Bir sigara ver bana
Bir gun habersiz cık gel
Bıraktığın gomleği alma
Sevginin de elleri var
Dokununca baslar ruya

Ağladığın gecelerde şarkılar söyle, kurtulursun, bu sözler gerçekten derin bir duygu yüklüyor. Şarkının şu bölümünde, karanlığın ellerine dokununca korkmaman gerektiği vurgulanıyor. İnsan ilişkilerinde yaşanan acıları ve yaraları betimlemek için doğaya, ağaçlara, oyuncaklara ve hatta sigaraya bile göndermeler yapılıyor. 'Yağmur olur gecen yıllar, şemsiyen var mı?' dizesi ise zamanın her şeyi silip süpürdüğü ve yalnızlığın bir şekilde herkesi sonunda terk edeceği temennisini taşıyor. Ölüm ve yalnızlık arasındaki bağı anlatırken, sevginin gücü ve etkisi de vurgulanıyor. 'Bir gün habersiz çık gel, bıraktığın gömleği alma' cümlesi ise belki de hala hissedilen ayrılığın acısını, sevginin geride bıraktığı izi ve hatıraları ifade edebilir. Bu sözler, insanın duygusal derinliklerine dokunarak bir çeşit rüya gibi bir durumu anlatıyor.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Neşet Ertaş - Ağla Sazım

Hakan Peker - Ağladım

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt