Editör
Efsanevi Üye
Evlilik izin belgesi kaldırıldı mı?
2020 yılının Aralık ayında İçişleri Bakanlığı bu belgenin kaldırılması için genelge yayınladı. Bu genelgede artık çiftlerin, izin belgesine gerek olmadan, müracaatlarını herhangi bir evlendirme memurluğuna yapabileceği belirtildi.
Evlilik yardımı ne kadar 2021?
İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı İkraz Yönetmeliğine göre evlenme halinde kullanılacak olan ikrazı alan üyeler bu yardımdan faydalanamazlar. 01.01
Vekalet ile resmi nikah işlemi olur mu?
Vekalet ile resmi nikah işlemi olur mu?
Evlenecek çiftlerin beraber gelmeleri veya gelemeyen adayın vekalet vermesi zorunludur. Bunun için noterden ÖZEL VEKALETNAME düzenlenmesi ve bu vekaletnamede VEKALET VEREN ile VEKİLİ ve EVLENECEĞİ KİŞİNİN tam kimliği ile evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğu açıkça belirtilmesi şarttır.
Evlenme ikramiyesini kimler alabilir?
Evlenme ikramiyesini kimler alabilir?
EVLİLİK İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR? Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, yetim maaşının 12 katına denk gelen evlilik ikramiyesinden, dul ve yetim aylığı alırken evlenmeleri durumunda eş, kız yetim ve ana faydalanabilir.
Nikah için ikametgah zorunlu mu?
Bakanlığımız evlenme işlemlerinde çiftlerden birinin ikametinin bulunduğu il ve ilçedeki evlendirme memurluğuna müracaat etme zorunluluğunu kaldırdı. Yeni düzenleme ile artık yerleşim yeri ve adres şartı aranmaksızın başvurular herhangi bir evlendirme memurluğuna yapılabilecek.
Çeyiz Parasını Kimler Alabilir 2021?
2008 yılında uygulamaya koyulan çeyiz parası yani evlilik ödeneği. evleneceğinden dolayı yetim aylığı kesilecek olan yetim kadınlara devletin karşılıksız ve tek sefere mahsus olarak verdiği toplu bir paradır. Anne ve babasını kaybetmiş ve bu durumda yetim aylığına bağlanan kadınlar çeyiz parası alabilir.
Aynı soyisim nikah şahidi olur mu?
Aynı soyisim nikah şahidi olur mu?
Başta kardeşler olmak üzere aynı soyisimden nikah şahidi olur mu sorusu da konuyla ilgili en çok merak edilenler arasında. Aynı soyadı taşımak şahit olmaya engel değildir. Gelinin ve damadın kardeşleri şahitlik edebilir.