Son Konular

Evde lolipop Seker nasil yapilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Evde lolipop Şeker nasıl yapılır?

Ev Yapımı Lolipop Tarifi Şekeri tencereye koyun ve üzerine suyu ekleyip yüksek ateşte karıştırarak eritin. Eriyen şekeri yaklaşık 5 dakika kaynatın ve limon suyunu ekleyin. Kaynayan ve kıvam alan şekeri kaşık yardımıyla çubukların uç kısımlarına gelecek şekilde dökün. Bu işlemi hızlı yapmalısınız.

Doğal şekerleme nasıl yapılır?

Hemen tarifimize geçiyorum;
- Şeker ve su güzelce bir tencereye alınır.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu da ilave edilip, aşağı yukarı 10/15 dakika kaynatılır.
- Soğuk suya biraz karışımdan dökülür, eğer şeker dibe şekille çöküyorsa bu tam kıvam bulduğunu göstermektedir.
- Elinizle kontrol edebilirsiniz.

Lolipop içinde ne var?

Lolipop içinde ne var?
Ev Yapımı Lolipop Tarifi İçin Malzemeler
- 2su bardağıtoz şeker.
- 2/3su bardağımısır şurubu (glikoz)
- 1su bardağısu.
- 1/2yemek kaşığıkrem tartar (şekerin matlaşması ve kristalize olma.
- 2yemek kaşığıçilek aroması
- 2damlakırmızı gıda boyası
- 30adetplastik çubuk (kürdan)

Kaynatılmış şeker nasıl yapılır?

1 Yöntem 1 / 3: Şeker Çözeltisi Hazırlamak
- 2 su bardağı (470 ml) suyu bir tencerede kaynat. Eğer ocağı kullanmana izin verilmiyorsa bir yetişkinden yardım al.
- 4 su bardağı (950 gram) şekeri her seferinde yarım su bardağı (120 gram) ekle. Her ekleyişinden sonra şeker suda tamamen çözünene kadar kaşıkla karıştır.

Lolipop neyle yapılır?

Her kaseye ayrı renklerde gıda boyası damlatın. Lolipop kalıplarınızı peçete yardımıyla çok hafif yağlayın. Kalıplara önce sarı şekeri, daha sonra kırmızı şekeri ve son olarak yeşil renk şekeri döküp renkli şekerler elde edin. Kalıpların uçlarına lolipop çubuklarını batırıp bekleyin.

Topitop neden yapılır?

Topitop neden yapılır?
Süt ,yumurta ve kakao karıştırılıp çırpılır ve pişirilir. Derin bir kaba bisküviler alınır ve iyice dövülür. İsteğe bağlı bisküvilerin içine ceviz veya fındık eklenir. Ben sevmediğim için eklemedim.

Elma şekeri evde nasıl yapılır GIDA boyasız?

Evde Gıda Boyasız Doğal Elma Şekeri Tarifi….
- Kaynamış bir bardak suya nar çiçeklerini atın ve demleyin. ( ne kadar bekletirseniz o kadar koyu renkli olur)
- Demlenip soğuduktan sonra 1 su bardağı şekerle tencereye koyup kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin.

Elma şekeri nasıl sertleşir?

Ocağı kısıp yine karıştırmadan 10-15 dakika daha koyulaşması için kaynamaya bırakın. Bir bardağın içine su koyup kaynayan şuruptan 1 çay kaşığı alın, suyun içine atın. 15-20 saniye bekletip sudan çıkarın, şeker gibi sertleşmiş ve kırılıyorsa kıvamı olmuştur.

Merhaba! Evde lolipop şekeri yapımı oldukça eğlenceli ve lezzetli bir aktivite olabilir. İşte adım adım ev yapımı lolipop şekeri tarifi:

Malzemeler:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2/3 su bardağı mısır şurubu (glikoz)
- 1 su bardağı su
- 1/2 yemek kaşığı krem tartar (şekerin matlaşması ve kristalize olmasını önler)
- 2 yemek kaşığı çilek aroması
- 2 damla kırmızı gıda boyası
- 30 adet plastik çubuk (kürdan)

Yapılışı:
1. Şekeri bir tencereye alın ve üzerine suyu ekleyerek yüksek ateşte eritin.
2. Eriyen şeker yaklaşık 5 dakika kaynatın ve limon suyunu ekleyin.
3. Kaynayan ve kıvam alan şekeri kaşık yardımıyla çubukların uç kısımlarına gelecek şekilde dökün. Bu işlemi hızlıca yapmalısınız.

Lolipop içinde ne var?
Ev yapımı lolipop şekeri için kullandığınız malzemelerin başlıcaları şeker, mısır şurubu, su, krem tartar, çilek aroması ve gıda boyasıdır. Bu malzemelerle harika renkli ve aromalı lolipoplar yapabilirsiniz.

Şeker çözeltisi hazırlamak için ise öncelikle suyu bir tencerede kaynatın, ardından şekeri yavaş yavaş ekleyerek tamamen çözünene kadar karıştırın. Bu adımları izleyerek kaynatılmış şekerinizi hazırlamış olacaksınız.

Doğal elma şekeri tarifi içinse kaynamış suya nar çiçeklerini ekleyip demleyerek başlayabilirsiniz. Daha sonra soğuyan demlenmiş suya şeker ekleyip kaynatın ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Bu şekilde gıda boyasız doğal elma şekeri yapabilirsiniz.

Umarım tariflerimiz sizin için faydalı olmuştur. Afiyet olsun!

Tebesir yemek zararli mi?

Hardal tozu nasil yapilir?

1. Konular

1. 1.284.245
  2. Mesajlar

1. 1.670.668
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt