- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Evde gaz kaçağı olursa ne yapmalıyız?
Gaz kaçağını farkedince yapmanız gerekenler
- Daire içindeyken, evdeyken.
- Kapı ve penceleri açarak ortamı havalandırın.
- Ana vanayı kapatın.
- Elektrik ve elektronik cihazlarını açmayın, kapamayın, fişe takmayın ya da fişten çekmeyin, bina içinde kaçak varsa asansörü kullanmayın.
- Kapı zilini kullanmayın.
- Sigara, çakmak vb.
Doğalgaz kaçağı nasıl giderilir?
Doğalgaz kaçağı nasıl giderilir?
Doğal acil hattı için 187 numarasını arayabilirsiniz. Eğer buraya ulaşamama durumunuz var ise o zaman itfaiyeyi 110 acil hattından arayarak ihbarlarınızı iletebilirsiniz. Evde kıvılcım yaratabilecek hiçbir şeyi kullanmayınız. Kapı zili ve telefonlar da bunların içinde yer almaktadır.
187 Hangi durumlarda aranır?
187 Neyin Numarası ve Hangi Durumlarda Aranır? 187 doğalgaz arıza hattıdır. Özellikle doğalgaz ile herhangi bir sorun karşısında ihbar hattı olarak da ifade edilebilir.
Evde gaz kokusu neden olur?
Evde gaz kokusu neden olur?
Aslında kokusuz bir gaz olan doğalgaz, doğalgaz kaçağı olması durumunda kolayca anlaşılabilmesi için çürük sarımsak kokusuyla kokulandırmıştır. Benzer bir koku duyduğunuzda; Kapı ve pencereyi açıp, ortamı havalandırınız. Komşunuzdan veya en yakın bir yerden KarGaz 187 Doğalgaz Acil Hattını arayınız.
Doğalgaz sayacı gaz sızdırıyor?
Gaz kaçağı: Doğalgaz sayacı gaz sızdırıyor! Gaz kaçağı, doğalgaz kullanıcılarını en çok endişelendiren konulardan biridir. Bağlantı hatası, sayaçtaki veya bağlantı elemanlarındaki deformasyonlar gaz sızıntılarına sebebiyet verebilmektedir. Doğalgaz sayacının bozulma durumlarından biri de gaz sızdırmasıdır.
Herhangi bir doğal gaz sayacı veya tesisat numarası?
Herhangi bir doğal gaz sayacı veya tesisat numarası?
Numara ve endekslerin faturadaki yerleri dağıtım şirketlerine göre farklılık gösterebilir. Gaz kullanımız boyunca, mekanik doğal gaz sayacı üzerinde değişen rakamlar, tüketim endeksini belirtir. Endeks okunurken kırmızı çerçeveli kısım hesaba katılmaz. Abone ya da tesisat numarası tüm doğal gaz faturalarında belirtilir.
Doğalgaz sayacının arızalı olduğunun tespiti yapıldı.?
Doğalgaz sayacının arızalı olduğunun tespiti daha önceden dağıtım şirketinin inisiyatifindeydi. Yürürlüğe giren kararlar ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı veya bakanlıkça yetkilendirilmiş istasyonların muayene raporları vasıtasıyla arızanın tespit edileceği ifade ediliyor.
Hangi bir sayaçtan ses gelebilir?
Hangi bir sayaçtan ses gelebilir?
Doğalgaz sayacının iç parçalarının daha kolay çalışmasını sağlayan yağın kuruması gibi sebeplerle sayaç çalışırken ses gelebilir. Böyle bir durum dikkatinizi çektiyse doğalgaz dağıtım şirketi yetkililerine haber vermeniz yerinde olacaktır. Bu gibi durumlarda sayacın daha fazla zarar görmemesi için sayaç genellikle değiştirilir.