Son Konular

Evde egitim hizmetlerinden kimler faydalanabilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Evde eğitim hizmetlerinden kimler faydalanabilir?

Evde Eğitim Hizmeti Nedir? Sağlık problemi nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanama- yacak durumda olduğunu sağlık raporu ile belgelendiren okul öncesi, ilkokul, orta- okul ve lise çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için evde sunulan eğitim hizmetidir.

Evde eğitim kararını kim verir?

ç) Evde eğitim hizmetine kurul tarafından, hastanede eğitim hizmetine ise veli ve ilgili hekimin görüĢleri doğrultusunda karar verilir. d) Evde eğitim hizmeti, gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen tarafından; hastanede eğitim hizmetinin ise sınıf ve diğer alan öğretmenleri tarafından verilmesi esastır.

Okula geç kalınca kimden yardım istenir?

Okula geç kalınca kimden yardım istenir?
Okulumuzda acil bir durum olduğunda veya bir sorun yaşadığımızda öğretmenimizden, nöbetçi öğretmenden, okul yöneticilerinden veya hizmetlilerden yardım isteyebiliriz.

Evde eğitim nasıl alınır?

Evde eğitim nasıl alınır?
Evde Eğitim Hizmeti
- Öğrencinin 4 aydan uzun süre okula gidemeyeceğini belirten, hastaneden alınacak sağlık raporu,
- Veli tarafından yazılan çocuğun evde eğitim almasını talep eden dilekçe,
- Çocuğun okulundan ya da e-okuldan alınabilecek öğrenci belgesi ile başvuru yapılır.

Okulda hangi durumlarda kimden yardım alınır?

Okulda bir sorunla karşılaşıldığında okulda bulunan çalışanlardan yardım istenmelidir. Örneğin; sınıf içersinde ya da arkadaşlarımızla sorun yaşandığında öğretmenimizden, teneffüste yaşanılan bir sorunda nöbetçi öğretmenden ya da müdür yardımcısından ve gerekli durumlarda müdürden yardım istenmekten çekinilmemelidir.

Sınıf öğretmeni kaç saate kadar evde eğitim verebilir?

Bu çerçevede, evde eğitim hizmetleri kapsamında öğretmen görevlendirmesinde aynı yerleşim yerindeki öğretmenler arasından görevlendirme yapılması ve sınıf öğretmenlerine 8 saate kadar daha ek ders görevi verilerek evde eğitim hizmetlerinde görevlendirilebilecek.

Evde Destek eğitim kaç saat ders verilir?

Evde Destek eğitim kaç saat ders verilir?
Evde eğitim kaç saate kadar verilir? Bir 'evde eğitim öğrencisi 30 saate kadar ders alabilir. Ancak bunu farklı öğretmenlerden almak durumundadır. Bu durumda bir öğretmen öğrencinin 8 saatlik dersine girerken başka bir öğretmen de başka 8 saate kadar dersine girebilecek.

Evde eğitim hizmetlerinden faydalanabilecek kişiler, sağlık problemleri nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olan ve bunu sağlık raporu ile belgelendiren okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerdir. Evde eğitim kararı, evde eğitim hizmetine kurul tarafından verilirken hastanede eğitim hizmetine ise veli ve ilgili hekimin görüşleri doğrultusunda karar verilir. Evde eğitim hizmeti özel eğitim görevi yapan öğretmen tarafından, hastanede eğitim hizmeti ise sınıf ve diğer alan öğretmenleri tarafından verilir.

Okula geç kalındığında ise okulda bulunan çalışanlardan yardım istenmelidir. Örneğin, acil bir durum veya sorun yaşandığında öğretmenlerden, nöbetçi öğretmenden, okul yöneticilerinden veya hizmetlilerden yardım talep edilebilir.

Evde eğitim almak isteyen öğrencilerin, öğrencinin 4 aydan uzun süre okula gidemeyeceğini belirten hastaneden alınacak sağlık raporu, veli tarafından yazılan talep dilekçesi ve öğrenci belgesi ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Evde eğitim hizmetleri kapsamında sınıf öğretmeni, aynı yerleşim yerindeki öğretmenler arasından seçilerek en fazla 8 saate kadar ek ders görevi alarak evde eğitim hizmetlerini verebilir.

Evde destek eğitim ise bir öğrencinin en fazla 30 saate kadar ders alabileceği bir süreçtir. Bu dersler farklı öğretmenler tarafından verilebilir, yani bir öğretmen 8 saatlik dersine girerken başka bir öğretmen de başka 8 saate kadar ders verebilir. Bu şekilde öğrenciye destek eğitim sağlanırken farklı öğretmenlerin uzmanlık alanlarından yararlanılmış olur.

Litha bayraminda neler yapilir?

Yilbasi gunu bankalar kaca kadar acik?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.690
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt