- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Evde Çatlak Kremi Nasıl Yapılır? sorusuyla karşılaşanlar için pratik bir tarif sunuyoruz. İlk olarak, çatlak kremi için gerekli malzemeleri hazırlayın. Ardından, bir kapta shea yağı ve hint yağı gibi doğal yağları karıştırın. Daha sonra, karışıma badem yağı ve avokado yağı ekleyin. Son olarak, karışımı bezelye büyüklüğünde bir miktar bal ile tatlandırın. Elde ettiğiniz kremi çatlak olan bölgelere masaj yaparak uygulayın. Bu kremi düzenli olarak kullanarak çatlakların görünümünü azaltabilirsiniz. Evde çatlak kremi yapmak kolay ve etkili bir yöntemdir.
İçindekiler
Evde çatlak kremi yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler: Shea yağı, hindistan cevizi yağı, badem yağı, buğday yağı, E vitamini yağı, lavanta yağı, çatlak kremi kavanozu
Adım 1: Bir çift kazak veya önlük giyinerek temiz bir çalışma alanı oluşturun. Ellerinizi ve tüm malzemeleri temizleyin.
Adım 2: Bir tencereye su doldurun ve kaynamaya başladığında üzerine bir cam kase yerleştirin. Bu şekilde su banyosu yaparak malzemeleri eriteceğiz.
Adım 3: Cam kaseye 1 yemek kaşığı shea yağı, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı badem yağı, 1 yemek kaşığı buğday yağı ve 1 çay kaşığı E vitamini yağı ekleyin.
Adım 4: Su banyosunda malzemeleri karıştırarak eritin. Karışım homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Adım 5: Karışımın içine 5-10 damla lavanta yağı ekleyin. Lavanta yağı çatlakların iyileşmesine yardımcı olacak ve kremi güzel kokulu yapacaktır.
Adım 6: Karışımı ocaktan alın ve bir süre oda sıcaklığında dinlendirin. Krem kavanozuna dökün ve kapağını sıkıca kapatın.
Adım 7: Çatlak kremi oda sıcaklığında saklayın ve her gün düzenli olarak kullanın. Çatlaklarınızın görünümünde iyileşme göreceksiniz.
Evde çatlak kremi yapmak için bu basit tarifi kullanabilirsiniz. Ancak, eğer çatlaklarınız şiddetliyse veya uzun süredir devam ediyorsa bir dermatoloğa danışmanız önemlidir. Dermatologunuz size daha uygun bir tedavi önerebilir.
Evde Çatlak Kremi Nasıl Yapılır?
Badem yağı, hindistan cevizi yağı ve bal karıştırılır.
Karışıma birkaç damla lavanta yağı eklenir.
Elde edilen krem çatlak bölgelere masaj yaparak uygulanır.
Kremi düzenli olarak kullanarak çatlakları azaltabilirsiniz.
Ev yapımı çatlak kremi cildi nemlendirir ve besler.
İçindekiler
Evde çatlak kremi yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler: Shea yağı, hindistan cevizi yağı, badem yağı, buğday yağı, E vitamini yağı, lavanta yağı, çatlak kremi kavanozu
Adım 1: Bir çift kazak veya önlük giyinerek temiz bir çalışma alanı oluşturun. Ellerinizi ve tüm malzemeleri temizleyin.
Adım 2: Bir tencereye su doldurun ve kaynamaya başladığında üzerine bir cam kase yerleştirin. Bu şekilde su banyosu yaparak malzemeleri eriteceğiz.
Adım 3: Cam kaseye 1 yemek kaşığı shea yağı, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı badem yağı, 1 yemek kaşığı buğday yağı ve 1 çay kaşığı E vitamini yağı ekleyin.
Adım 4: Su banyosunda malzemeleri karıştırarak eritin. Karışım homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Adım 5: Karışımın içine 5-10 damla lavanta yağı ekleyin. Lavanta yağı çatlakların iyileşmesine yardımcı olacak ve kremi güzel kokulu yapacaktır.
Adım 6: Karışımı ocaktan alın ve bir süre oda sıcaklığında dinlendirin. Krem kavanozuna dökün ve kapağını sıkıca kapatın.
Adım 7: Çatlak kremi oda sıcaklığında saklayın ve her gün düzenli olarak kullanın. Çatlaklarınızın görünümünde iyileşme göreceksiniz.
Evde çatlak kremi yapmak için bu basit tarifi kullanabilirsiniz. Ancak, eğer çatlaklarınız şiddetliyse veya uzun süredir devam ediyorsa bir dermatoloğa danışmanız önemlidir. Dermatologunuz size daha uygun bir tedavi önerebilir.
| Evde Çatlak Kremi Nasıl Yapılır? |
| 1. Badem yağı, hindistan cevizi yağı ve bal karıştırılır. |
| 2. Karışıma birkaç damla lavanta yağı eklenir. |
| 3. Elde edilen krem çatlak bölgelere masaj yaparak uygulanır. |
| 4. Kremi düzenli olarak kullanarak çatlakları azaltabilirsiniz. |
| 5. Ev yapımı çatlak kremi cildi nemlendirir ve besler. |
Badem yağı, hindistan cevizi yağı ve bal karıştırılır.
Karışıma birkaç damla lavanta yağı eklenir.
Elde edilen krem çatlak bölgelere masaj yaparak uygulanır.
Kremi düzenli olarak kullanarak çatlakları azaltabilirsiniz.
Ev yapımı çatlak kremi cildi nemlendirir ve besler.