- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Ev sahibi olmayan yönetici olabilir mi?
Yönetim planında yöneticinin kat malikleri arasından seçilebileceğine dair bir hüküm var mı? Böyle bir hüküm varsa kiracı yönetici olamaz. Şayet bu konuda hiçbir hüküm yoksa Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kat maliki dışında birinin yönetici olmasına bir mani yoktur.
Yönetici kimler olabilir?
Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verilebiliyor; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) deniyor. Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor.
Ev sahibinin eşi yönetici olabilir mi?
Ev sahibinin eşi yönetici olabilir mi?
Yukarıda yer alan yasal düzenlemeye göre, Kat Malikleri Genel Kurulunun vereceği karar ile herkes yönetici olabiliyor. Buna göre "Kat malikinin eşi yönetici olabilir mi?" sorusunun yanıtı; Kat Malikleri Kurulunun karar kılması halinde "Evet, olabilir." şeklinde karşımıza çıkıyor.
Kat maliki yönetici olabilir mi?
Kat maliki yönetici olabilir mi?
Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor.
Apartman yönetimine kimler seçilir?
Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.
Yönetici seçimi nasıl yapılır?
YÖNETİCİ, KAT MALİKLERİNİN HEM SAYI HEMDE ARSA PAYI BAKIMINDAN ÇOĞUNLUĞU TARAFINDAN ATANIR/SEÇİLİR. Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır/seçilir; eski yönetici tekrar atanabilir/seçilebilir.
Eş kat maliki sayılır mi?
Eş kat maliki sayılır mi?
Kat mülkiyeti mevzuatına tabi binalarda kat malikleri kurulu, adından da açıkça anlaşılacağı gibi kat maliklerinden oluşur. Kat malikleri dışında bir başkası toplantıya katılamaz, katılsa bile oy kullanamaz. Bunun içine elbette eşler de girer.