Son Konular

Etkilenmis anlami nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Etkilenmiş anlamı nedir?

20. yüzyılın ilk çeyreğinde literatüre giren etkileşim kelimesi, etki sözcüğünden türetilmiştir. Birinin ya da bir şeyin başka bir varlıkta yol açtığı değişime etki denir. Her iki nesnenin ya da insanın etkilendiği durumlar ise etkileşim olarak nitelendirilir.

Ekvator Terim anlamlı mı?

Ekvator Terim anlamlı mı?
Bir sözcüğün bilim, sanat, spor ya da meslek alanına özgü kavramları karşılığında kazandığı anlama ise terim anlam adı verilir. Örnek: "Ekvator" kelimesi tek bir anlama gelir ve tek bir nesneyi karşılar.

İletim nedir TDK?

İletim nedir TDK?
İletim kelimesinin TDK sözlük anlamı gönderim, iletme işi, ısı ya da elektriğin iletken maddelerden geçişi olarak belirtiliyor. Kimya ve fizik alanında ise ısı yayımı olarak ifade ediliyor.

Işıma ve konveksiyon ne demek?

misafir – 6 yıl önce. Isı enerjisi bir yerden başka bir yere üç yolla yayılır. 1. İletim yoluyla 2. Konveksiyon (madde akımı) yoluyla 3. Işıma yoluyla İletim: Burada ısı enerjisi molekülden moleküle aktarılır.

Özdeşleşme nedir örnek?

Özdeşleşme nedir örnek?
insanın bir diğer insan ya da içinde bulunduğu topluluk ile arasında ortak yanlar bulup, ona veya onlara benzemesine veya benzemeye çalışmasına denir. film izlerken esaskızla esasoğlanın birbirlerine aşık olmalarını, o da olmadı en azından yiyişmelerini falan istemektir.

Özdeşleştirmek ne demek TDK?

Özdeşleştirmek ne demek TDK?
Özdeşleşmek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Özdeşleştirmek TDK'ya göre olay, nesne veya özellikler arasında ortaya konulan aynılaştırmalara yahut kümeler oluşturmaya elveren ayrıtsal yakınlık anlamını taşımaktadır.

Örtüşmek ne demek örnek?

Örtmek, bir şeyin üzerini kapamak anlamına gelirken, örtüşmek uyum sağlamak ve iştirak etmek demektir. Bu kelime cümle içerisinde "işteş" fiil olarak kullanılır. Örneğin: "Yazar kitabında çelişkili ifadeler kullandığı için fikirleri birbiriyle örtüşmüyor." Örtüşmek ne demek, ne anlama gelir?

Ekvator hangi terimdir?

Ekvator hangi terimdir?
Ekvator, kuzey ve güney yarım küreleri birbirinden ayıran hayalî dairesel hattır. Kuzey ve güney kutup noktalarına eşit uzaklıkta olan noktaların birleştirilmesiyle elde edilen çizgidir. Ekvator'un enlemi tanım gereği 0°dir.

Etkilenmiş kelimesi, birinin ya da bir şeyin başka bir varlıkta yol açtığı değişime etki denirken, her iki nesnenin ya da insanın etkilendiği durumlar ise etkileşim olarak nitelendirilir. Örneğin, bir öğrencinin öğretmenin anlatımından etkilenerek konuyu daha iyi anlaması, etkilenmiş bir durumdur.

Ekvator kelimesi ise belirli bir anlama gelir ve tek bir nesneyi karşılar. Ekvator, kuzey ve güney yarım küreleri birbirinden ayıran hayali dairesel hat olarak bilinir. Kuzey ve güney kutup noktalarına eşit uzaklıkta olan noktaların birleştirilmesiyle oluşan çizgidir.

İletim kelimesinin TDK sözlük anlamı ise gönderim, iletme işi, ısı ya da elektriğin iletken maddelerden geçişi olarak belirtilir. Kimya ve fizik alanında ise ısı yayımı olarak ifade edilir.

Özdeşleşme ise bir insanın bir diğer insan ya da içinde bulunduğu toplulukla arasında ortak yanlar bulup, ona veya onlara benzemesi veya benzemeye çalışması durumunu ifade eder. Bir örnek olarak, film izlerken karakterlerin duygusal durumlarını kendimize yakın hissetmemiz özdeşleşme olarak adlandırılabilir.

Özdeşleştirmek kavramı ise TDK'ya göre olay, nesne veya özellikler arasında ortaya konulan aynılaştırmalara yahut kümeler oluşturmaya elveren ayrıtsal yakınlığı ifade eder.

Örtüşmek terimi ise uyum sağlamak ve iştirak etmek anlamlarına gelir. Bir örnekle açıklamak gerekirse, fikirleri birbiriyle uyuşmayan yazarın kitaplarında farklı düşünceler sunması durumunda fikirleri örtüşmüyor olarak değerlendirilebilir.

ENFJ zeki mi?

Askerde hangi kitaplar yasak?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.438
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt