- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Etik tedarik nedir?
Tedarik Zinciri Yönetiminde Etiksel Boyutlar Malzeme ve bilgi akışının yanı sıra sürdürülebilir gelişmenin her üç boyutunu da (ekonomik, çevresel, sosyal) dikkate alarak tedarik zinciri içerisindeki firmalarla işbirliği içerisinde olmak olarak tanımlanmaktadır.
Tedarikçi işbirliği ile ilgili faaliyetler nelerdir?
Tedarik Zincirlerinde Uygulanabilir İşbirliği Modelleri
Tedarik zinciri içinde yönetilmesi gereken konular nelerdir?
Temel tedarik zinciri yönetim süreçleri arasında satış ve operasyon planlama, talep ve sipariş yönetimi, stratejik iş planlaması, üretim, stok yönetimi, depo yönetimi ve sevkiyat yer almaktadır.
Tedarik Elemanı nedir?
Tedarik zinciri yönetim süreçlerinde görev alan ve personellerin arasındaki iş paylaşımını yapan, aynı zamanda işlerin sürdürülebilir olmasını sağlamak için stratejiler geliştiren kişidir.
Tedarikçi işbirliği ne demek?
Tedarikçi işbirliği ise üretilecek ürüne doğrudan etki eden malzemeleri üreten tedarikçilerle gerçekleştirilecek işbirlikçi faaliyetleri ifade etmektedir.
Tedarikçi süreç yönetiminin hangi unsuru içinde yer alır?
Sürecin Temel Unsurları: Girdi: Müşterinin gereksinim duyduğu mal ve hizmetleri karşılayan, tedarikçilerin sağladığı ürün veya hizmetlerdir. Tedarikçi: Sürece girdi ve kaynak sağlayan kişi veya kuruluşlardır. Çıktı: Süreçteki işlemler sonucunda yaratılan ürün ve hizmetlerdir. Müşteri: Ürün ve hizmetin alıcısıdır.
Tedarik Zinciri Yönetimi dersi nedir?
Tedarik Zinciri Yönetimi (TZY), mal akışlarının yönetimidir. TZY, üretim noktasından tüketim noktasına kadar hammadde, yarı mamul ve bitmiş ürünlerin hareketini içermektedir. Birbirine bağlı veya bağlantılı işletmeler, kanal üyeleri vb.müşterinin talebini karşılamak üzere birlikte çalışmaktadır.
Tedarik ne iş yapar?
Tedarik zinciri yöneticileri malların üreticilerden tedarikçilere ve daha sonra müşterilere ulaştırılmasından ve bu süreçteki işlemlerden sorumlu kişilerdir. Tedarik zinciri yöneticisi doğru miktarda malın ya da ürünün doğru zamanda doğru kişilere depolardan ulaştırılmasını koordine etmekten sorumludur.