Son Konular

Esneklik sistemi nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Esneklik sistemi nedir?

Esnek çalışma; çalışanların mesai saatleri standart mesai saatlerinden farklı olan bir çalışma sistemidir. Birçok şirket "Compressed Week" adını verdikleri çalışma sistemi sayesinde çalışma saatlerini 1 saat ileri veya 1 saat geri alarak yeni bir mesai belirleyebiliyor.

Esnek üretim nedir sosyoloji?

postfordizmin özelliklerinden biri olan esnek üretim işletmelerin işgücünü ve teknolojilerini üretimdeki farklılaşmaya uygun bir şekilde esnekleştirmesini ifade eder. postfordizmde yüksek teknolojik tezgahlarda fordizmdekinden çok daha az sayıda ve daha nitelikli işgücü ile üretim yapılır.

Browne esneklik kavramı nedir?

Browne esneklik kavramı nedir?
Nitekim, EÜSsnin temel karakteristiği sistemin mamul, makine, süreç ve miktar bakımından piyasadaki değişikliklere hızlı ve etkili şekilde uyum sağlayabilmesi olarak kabul edilen esnekliktir (Browne vd., 1984: 114- 117).

Esnek ürün ne demek?

Ürün Esnekliği: Değişen üretim sisteminde yeni bir ürüne geçiş yapabilmesidir. İş akışı (Routing) Esnekliği: Sistemin bir parçasından meydana gelebilecek sorunlarda üretime ara vermeden başka bir sistemde bulunan başka bir parça sayesinde işleme devam edebilmesidir.

Esnek Üretim Sistemleri neyi ifade eder?

Esnek üretim sistemi, bir imalat mekanizmasıdır. Sistem temel olarak bilgisayar desteği ile çalışan robotlar ve iletim mekanizmaları sayesinde hızlı, güvenilir, kaliteli ve ekonomik bir üretim sağlar.

Esnek organizasyon nedir?

Esnek organizasyon nedir?
Esnek organizasyon geleneksel organizasyon biçimlerinden olan Tay- lorist ve Bürokratik organizasyon yaklaşımlarından başta üretim sistemi olmak üzere pazarlama, insan kaynakları yönetimi gibi bazı işletme fonksiyonlarında farklılıkların yanında planlama, örgütleme, yöneltme, eşgüdüm ve koordinasyon olarak belirlenmiş …

Operasyonel esneklik nedir?

Kurumsal devamlılık planlarının alıştırmalarını ve testlerini tamamlama ve belirlenen eksiklikleri ele almak için gerekli faaliyeti geliştirme.

İmalat stratejisi nedir?

İmalat stratejisi, işletmelerin kendilerini tanıyarak, zayıflıklarını ve üstünlüklerini belirleyerek rakipleriyle kendilerini rakiplerin üstünlüklerine göre karşılaştırmaları ile yakalayacakları fırsatları değerlendirerek işletmelerin varlıklarını sürdürebilmelerinin sağlanmasıdır.

Esnek bir üretim sisteminde neler bulunur?

Esnek bir üretim sisteminde neler bulunur?
ESNEK ÜRETİM SİSTEMLERİNİN ÖZELLİKLERİ Tezgahlar arası taşıma otomatik gerçekleştirilmektedir. Üretimde yapılan personel işlemlerini en aza indirmiştir. Birçok farklı parçada kullanılabilecek esnek tezgahlardan oluşturulmuştur. Üretim işlemleri genelde otomasyona dayalı sistemler tarafından oluşmaktadır.

Esnek çalışma düzeni nedir?

Esnek kısmi çalışma türlerinin en eskilerinden biri olan kayan (esnek) iş süresi, günlük işe başlama ve işi bitirme zamanını veya belirli bir zaman dilimi içinde ortalama günlük çalışma süresini aşmadan günlük çalışma süresi uzunluğunu da çalışanların belirlediği bir çalışma modeli olarak tanımlanabilir.

Esneklik sistemi, çalışma saatleri ve iş sürelerinin standart olmayan bir şekilde düzenlendiği bir çalışma sistemidir. Bu sistemde çalışanlar genellikle kendi mesai saatlerini belirleme veya mevcut sistem içinde esneklik sağlama imkanına sahiptir. Esnek çalışma düzenleri arasında kayan iş saatleri, yoğun çalışma dönemlerinde esneklik sağlama, uzaktan çalışma gibi çeşitli uygulamalar yer almaktadır.

Esnek üretim ise postfordizm döneminin bir özelliği olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sistemde işletmeler, üretim süreçlerini ve teknolojilerini piyasadaki değişimlere daha hızlı ve etkili bir şekilde adapte edebilmek için esnek hale getirirler. Yani, yüksek teknolojiye sahip tezgahlarda daha az sayıda ve nitelikli işgücü ile üretim yaparak taleplere daha çabuk cevap verebilirler.

Browne esneklik kavramı ise, sistemin üretim, makine, süreç ve miktar açısından piyasadaki değişikliklere hızlı ve etkili bir şekilde uyum sağlayabilme yeteneğini ifade etmektedir.

Esnek üretim sistemlerinde genellikle tezgahlar arası otomatik taşıma, az sayıda personel kullanımı, farklı parçalarda kullanılabilen tezgahlar ve otomasyona dayalı üretim işlemleri gibi özellikler bulunmaktadır.

Son olarak, esnek çalışma düzeni ise çalışanların günlük işe başlama ve bitirme saatleri veya çalışma süreleri konusunda belirli esnekliklerin olduğu bir düzenlemeyi ifade eder. Bu sayede çalışanlar kendi yaşantılarına ve ihtiyaçlarına uygun olarak çalışma saatlerini belirleme imkanına sahip olabilirler.

Psikolog insan kaynaklarinda calisir mi?

Recep Tayyip Erdogan Sarayi kac metre?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt