Editör
Efsanevi Üye
Esnek üretim sistemlerinde neler bulunur?
ESNEK ÜRETİM SİSTEMLERİNİN ÖZELLİKLERİ Tezgahlar arası taşıma otomatik gerçekleştirilmektedir. Üretimde yapılan personel işlemlerini en aza indirmiştir. Birçok farklı parçada kullanılabilecek esnek tezgahlardan oluşturulmuştur. Üretim işlemleri genelde otomasyona dayalı sistemler tarafından oluşmaktadır.
Browne esneklik kavramı nedir?
Nitekim, EÜSsnin temel karakteristiği sistemin mamul, makine, süreç ve miktar bakımından piyasadaki değişikliklere hızlı ve etkili şekilde uyum sağlayabilmesi olarak kabul edilen esnekliktir (Browne vd., 1984: 114- 117).
Esnek imalat stratejisi nedir?
Esnek imalat stratejisi nedir?
Esnek üretim sistemleri uygulayan işletmeler, büyük miktarlarda standart mamuller üretmek yerine, yüksek düzeyde otomasyona bağlı partiler halinde üretime yönelmişlerdir. Parti tip üretim, mamullerin belirli müşteriler için küçük partiler halinde üretimidir.
Esnek üretim anlayışı nedir?
Ensek üretim, imal edilen ürünlerin değişen ürün seçeneklerine ve üretim tekniklerine kolaylıkla adapte edilebilir bir üretim sistemdir. Üretimde çeşitlilik ve hızlılık ön plandadır.
Esnek organizasyon nedir?
Esnek organizasyon geleneksel organizasyon biçimlerinden olan Tay- lorist ve Bürokratik organizasyon yaklaşımlarından başta üretim sistemi olmak üzere pazarlama, insan kaynakları yönetimi gibi bazı işletme fonksiyonlarında farklılıkların yanında planlama, örgütleme, yöneltme, eşgüdüm ve koordinasyon olarak belirlenmiş …
İmalat stratejisi nedir?
İmalat stratejisi nedir?
İmalat stratejisi, işletmelerin kendilerini tanıyarak, zayıflıklarını ve üstünlüklerini belirleyerek rakipleriyle kendilerini rakiplerin üstünlüklerine göre karşılaştırmaları ile yakalayacakları fırsatları değerlendirerek işletmelerin varlıklarını sürdürebilmelerinin sağlanmasıdır.
Üretim yöntemleri nelerdir?
Talaşlı ve talaşsız imalat yöntemleri olmak üzere genel olarak ikiye ayrılır. Talaşlı imalat yöntemleri, tornalama, frezeleme, matkapla delme, taşlama olarak genelleştirilebilir. Talaşsız imalat yöntemleri ise genel olarak, döküm, dövme, soğuk/sıcak çekme, ekstrüzyon ve sac metal işleme olarak ayrılabilir.
Esnek üretim nedir sosyoloji?
postfordizmin özelliklerinden biri olan esnek üretim işletmelerin işgücünü ve teknolojilerini üretimdeki farklılaşmaya uygun bir şekilde esnekleştirmesini ifade eder. postfordizmde yüksek teknolojik tezgahlarda fordizmdekinden çok daha az sayıda ve daha nitelikli işgücü ile üretim yapılır.