- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Esnaf oda kaç kişi ile kurulur?
Odalar, oda kurulmak istenen yerde çalışmakta olan sanat, hizmet ve meslek sahipleri ile esnaftan en az beşyüz kişinin isteği ve Bakanlık izni ile kurulur. Oda unvanında esnaf, sanatkâr veya esnaf ve sanatkâr ibaresi yer alır.
Esnaf kefalet kredisi almak için kaç yıllık esnaf olmak gerekir?
Esnaf kefalet kredisi şartları, en az 1 yıllık esnaf olan kişileri kapsayarak hazırlanır.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ne kadar maaş alıyor?
Konfederasyonda genel başkana ise asgari ücretin on katı olan 50.004 TL ödenebilecektir. Yönetim kurulu başkan vekillerine ödenecek ücret ise yukarıda belirtilen tutarların 2/4'ü oranında belirlenmektedir. Denetim kurulu ve disiplin kurulu üyelerine ise yukarıda belirtilen tutarların 1/4'ü oranında belirlenmektedir.
Esnaf kefalet kredisi çekmek için ne gerekli?
Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olmak, Kefalet veren kooperatifin bölgesinde bulunan bir adreste iş yerinin bulunması ya da ikamet etmek, Birden fazla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri ile ortak olmamak, Vergi borcunuzun bulunmaması ve banka kredi notunuzun yüksek olmasıdır.
Seçim sandık kurulunun seçme yeterliliği taşıyan üyeleri mensubu bulundukları meslek grupları sandıklarında oylarını kullanır. Madde 19- Seçim sonunda sandık, seçim sandık kurulu üyeleri tarafından oy verme yerinde bulunanların gözü önünde açılır ve çıkan zarflar sayılarak tutanağa yazılır.
Esnaf odası başkanları maaş alıyor mu?
İlçelerde görev yapan şoförler odası başkanları bin 600 ile 3 bin 200 lira arası, İlçelerdeki esnaf ve sanatkarlar odası başkanları ise çoğunlukla 3 bin 200 lira maaş alıyor. Maaşın yanı sıra başkanın temsil etme yetkisi içinde araç, iletişim ve yemek giderleri de meslek odası tarafından karşılanıyor.
Esnaf Oda Başkanı kaç yılda bir yapılır?
Odalar, borsalar ve TOBB'un organ seçimleri dört yılda bir yargı gözetiminde yapılır. TOBB ile oda ve borsaların organlarının seçim tarihleri, Bakanlar Kurulu tarafından bir yılı geçmemek üzere ertelenebilir.
Oda yönetim kurulu nedir?
Oda Yönetim Kurulu Genel Kurul'da alınacak kararları uygular. Oda işlerini genel kurulun yönlendirici kararları çerçevesinde yürütür. Gerekli gördüğü durumlarda Şube Genel Kurullarına katılarak çalışmaları izler. Oda ile TMMOB arasında işbirliği ve iletişimi sağlar.
Esnaf Odası seçimleri nasıl yapılır?
Madde 11 — Esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının organ seçimleri ile yönetim kurulu başkanlarının seçimi tek dereceli olarak, yargı gözetiminde gizli oyla ve açık tasnifle yapılır.