Modoratör
Efsanevi Üye
Erkek ev işlerinde hanımına yardım eder mi?
ev işleri ortaktır. erkek kadına yardım etmez, kadın ve erkek birbirlerine yardım ederler. yükü tek tarafa bağlayıp erkeği yardımcı kılmak kadına yapılan haksızlıktır.
Peygamber Efendimizin eşlerine nasıl davranırdı?
Peygamber Efendimizin eşlerine nasıl davranırdı?
Peygamberimizin eşlerinin yanına girdiği zaman selam vererek söze başladığı, hanımına yaklaşıp elini omzuna koyduğu, öptüğü, onlarla sohbet ettiği, dertlerini dinlediği, onları teselli ettiği nakledilmektedir. Her sabah ve ikindi vakti bütün eşlerine tek tek uğrar, hal-hatır sorar, onlarla ilgilendiğini belli ederdi.
Islamda kadın kocasına yemek yapmak zorunda mıdır?
Kadın Kocasına Yemek Yapmak Zorunda mıdır? Kadının yiyecekleri, elbisesi, oturacağı yerden ibaret olan nafakası, meşrû şartlar dâhilinde kadının nikâhlı kocasına aittir. İsraftan sakınmak gerekir.
Eve gelen temizlikçi ne iş yapar?
Eve gelen temizlikçi ne iş yapar?
EVİN ZEMİNİNİN ELEKTRİKLİ SÜPÜRGEYLE SÜPÜRÜLMESİ,YERLERİN VİLEDA İLE PASPAS YAPILMASI,AHŞAP MOBİLYALARIN TOZUNUN ALINMASI,EVDEKİ AYNALARIN SİLİNMESİ. TABLO ÇERÇEVELERİNİN SİLİNMESİ,RESİM ÇERÇEVELERİNİN SİLİNMESİ,MUTFAK TEZGAHININ VE LAVABONUN OVULMASI,KOLTUK VE KANEPELERİN SİLİNMESİ.
Ev işleri kadının görevi midir?
Kadının ev işleri için ücret alması câiz değildir. Çünkü diyâneten onu yapmak kendisine vâcibdir. [Yani ev işi yapmazsa günaha girer; fakat ev işi yapmaya zorlanamaz.
Peygamber efendimiz insanlara nasıl davranır?
Peygamber efendimiz insanlara nasıl davranır?
Peygamber Efendimizin insanlara yumuşaklıkla muamele etmesi, onun sahip olduğu üstün ahlakın bir neticesidir. Bu durum Kur'an-ı Kerim'de de tescil edilerek şöyle buyrulmuştur. Rasûlüllah (s.a.s.) insanlara son derece yumuşaklıkla muamele ederdi, kaba davranışlarda bulunmazdı, katı kalpli, ürkütücü, kırıcı değildi.
Kadın kadınlığını yapmazsa ne olur?
Kadının kadınlık görevini yerine getirmemesi geçerli bir boşanma sebebidir. Erkeğin bu sebepleri kanıtlaması halinde boşanma kararı verilir. Kadının sağlık sorunları sebebi ile bu görevleri yerine getirmemesi halinde kadının hakları devlet tarafından korunur.