Son Konular

Erisebilirlik secenekleri kimler kullanabilir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Erişebilirlik seçenekleri kimler kullanabilir?

Erişilebilirlik Seçenekleri, engelli bilgisayar kullanıcılarına daha fazla kullanım kolaylığı sunmak için hazırlanmış ilave fonksiyonların bütünüdür.

Okulun erişilebilir olması ne demek?

Erişilebilir ortam ise bir insanın eğitim ve öğretim görebilmesinin, aktif şekilde sosyal ve ekonomik yaşam sürdürebilmesinin, iş bulabilmesinin mümkün olduğu ortamdır.

TalkBack nasıl iptal edilir?

TalkBack nasıl iptal edilir?
TalkBack'i devre dışı bırakmak için TalkBack öğesine dokunun, ardından TalkBack öğesine iki kez dokunun. TalkBack öğesinin yanındaki kaydırıcıya bir kez dokunun, ardından kaydırma çubuğuna iki kez dokunun. Tamam öğesine dokunun, ardından onaylamak için Tamam öğesine iki kez dokunun.

Telefonda TalkBack nedir?

Telefonda TalkBack nedir?
Talkback, görme engelli kullanıcılar için Android cihazlara yüklenen bir uygulama olarak bilinmektedir. Android telefonlara yüklü halde bulunan talkback, sunduğu sözlü geri bildirimler sayesinde kullanım kolaylığı sağlayan bir uygulama olarak ifade edilebilir.

Erişilebilirlik Belgesi Nedir?

Erişilebilirlik Belgesi: Komisyon tarafından denetlenen umuma açık hizmet veren her türlü yapılar ve açık alanlar ile toplu taşıma araçlarının denetim tarihi itibari ile erişilebilirlik mevzuatına uygunluğu komisyonca belirlenenlere valilik tarafından verilecek belgedir.

Erişilebilir mekan nedir?

Kısaca, mekanlar kullanıcıları tarafından erişilebilir, kullanılabilir ve yaşanabilir olmalıdır. Erişilebilirlik, farklı gereksinimleri olan kişilerin evlerinden çıkabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan çeşitli binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri ve bunları kullanabilmeleri olarak tanımlanmaktadır.

Telefon kör modundan nasıl çıkar?

Telefon kör modundan nasıl çıkar?
TalkBack'i devre dışı bırakmak için Ayarlar öğesine dokunun, ardından Ayarlar öğesine iki kez dokunun. İki parmağınızı kullanarak menüde gezinin ve Erişilebilirlik öğesine dokunun, ardından Erişilebilirlik öğesine iki kez dokunun. TalkBack öğesine dokunun, ardından TalkBack öğesine iki kez dokunun.

Erişebilirlik seçenekleri genellikle engelli bireylerin bilgisayar ve diğer cihazları daha rahat kullanabilmesi için tasarlanmış ek fonksiyonları içerir. Örneğin, görme engelli kullanıcılar için ekran okuyucular, işitme engelli kullanıcılar için işaret dili çeviriciler vb. gibi seçenekler erişilebilirlik sağlar.

Okulun erişilebilir olması, engelli öğrencilerin eğitim alabilmesi, sosyal ve ekonomik yaşamlarını sürdürebilmesi ve iş bulabilmesi için gerekli olan ortamın sağlanması anlamına gelir. Bu durum, okullarda engelli öğrencilere yönelik altyapı, teknolojik olanaklar, eğitim materyalleri ve destek hizmetlerinin sağlanmasıyla gerçekleşir.

TalkBack, Android cihazlarda bulunan bir erişilebilirlik özelliğidir ve görme engelli kullanıcıların telefonları daha rahat kullanmasını sağlar. TalkBack'i devre dışı bırakmak için belirli adımları takip etmek gereklidir. Örneğin, TalkBack öğesine dokunup ardından iki kez dokunarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Erişilebilirlik Belgesi, umuma açık hizmet veren yapılar ve toplu taşıma araçlarının erişilebilirlik mevzuatına uygunluğunu belgeleyen bir belgedir. Bu belge, komisyon tarafından denetlenen ve uygun görülen yapılar ve araçlar için valilik tarafından verilir.

Erişilebilir mekanlar, farklı ihtiyaçları olan bireylerin kolayca erişilebilmesini ve kullanabilmesini sağlayan mekanlardır. Bu mekanlar, engelli bireylerin evlerinden çıkabilmesini, binalara ulaşabilmesini ve bu alanları rahatlıkla kullanabilmesini hedefler.

Telefonun kör modundan çıkarmak için de belirli adımlar izlenmelidir. Örneğin, Ayarlar'a gidip Erişilebilirlik menüsüne dokunarak TalkBack'i devre dışı bırakabilirsiniz. Bu adımları takip ederek telefonun kör modundan çıkabilirsiniz.

Youtube linkini inceleyemediğim için video hakkında detaylı yorumda bulunamıyorum ancak genel olarak erişilebilirlik konusunda videoların alt yazılı ya da işaret dili destekli olması erişilebilirlik açısından önemlidir.

Haftada kac gun temizlik yapilmali?

Seyahate ne goturulur?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt