- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Enjeksiyonlar nelerdir iktisat?
GSYİH'da artışa neden olan otonom harcama bileşenlerinin toplamına enjeksiyonlar (ilaveler) adı verilmektedir. Enjeksiyonlar, toplam harcamaların otonom kalemlerini oluşturan yatırım harcamaları, kamu harcamaları ve ihracattan oluşmaktadır.
Enjeksiyon nedir maliye?
Tasarrufun gelir harcamalarına eklenmesi enjeksiyondur. Devletin topladığı vergi sızıntı oluşumuna zemin hazırladığı gibi bu vergilerin tekrardan kamu yararına olacak harcamalarla dönüşünün sağlanması enjeksiyonun yapılmasını sağlar.
Aşağıdakilerden hangisi gelir harcama akımından bir sızıntı niteliği taşımaktadır?
Gelir-harcama akımından meydana gelebilecek bir diğer sızıntı vergilerdir. Vergiler tüketim harcamalarındaki zorunlu düşüşlerdir.
Lerner simetri teoremi nedir?
Lerner teoremi simetri bir ithalat tarife bir ihracat vergisi olarak aynı etkilere sahip olabileceğini belirtmektedir. Lerner Endeksi olarak potansiyel tekel gücünü ölçen işareti yukarı fiyatın üzerinde marjinal maliyet fiyatı veya göre aynı negatif tersi bölünmesiyle talep esnekliği .
Klasik maliye yaklaşımı nedir?
Bu anlayışa göre devlet sadece emniyet, adalet, vb. asli görevlerini yerine getirmek amacıyla vergiye ihtiyaç duyabilir. Klasik anlayış, devlete yüklediği görevler itibariyle vergilerin de tarafsız ve sadece kamu harcamalarını karşılamak amacına yönelik olmasını savunmuştur (Muter, 1999:48-50).
Tüketim harcamalarının gelirden bağımsız olan kısmına ne ad verilir?
Her ne kadar tüketim, gelirin bir fonksiyonu olarak ifade edilse de insanoğlu, hiç geliri olmasa da yaşamak için tüketim yapmak zorundadır. Gelire bağlı olmaksızın yapılan bu tür harcamaya otonom tüketim harcaması (CO) adı veriliyor.
Lerner paradoksu nedir?
döviz kurundaki bir değersizleşmenin ödemeler dengesini iyileştirmesi için ithalat talebinin fiyat esnekliğinin+ihracat talebinin fiyat esnekliğinin 1'den büyük olması gerektiğini öne süren koşuldur.