Modoratör
Efsanevi Üye
Engelliler üniversiteye gidebilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan yeni düzenleme ile hafif zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim meslek okulu mezunları, gelecek yıldan itibaren Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girerek üniversiteye devam edebilecek.
Üniversitelerde engelli kontenjanı var mı?
Öğrenci Seçme Sınavlarında engellilere yönelik yerleştirmelerde engelli kontenjanı bulunmamaktadır.
Engelliler YKS ye girebilir mi?
Engelliler YKS ye girebilir mi?
Bu adayların Sınava Giriş Belgelerinde " Engelli Salonu" yazılı olacaktır. Engelli adaylar sınavda, kendilerinin kullanacağı özel bir gerece zorunlu olarak ihtiyaç duyuyorlarsa bu ihtiyaçları ve kullanacakları gerecin ne olduğu sağlık raporlarında ve dilekçelerinde ayrıntılı olarak belirtilmiş olmalıdır.
Üniversitelerde engelli indirimi var mı?
Üniversitelerde engelli indirimi var mı?
Üniversitede okuyan engelli öğrenciler yurtlarda öncelik hakkından yararlanmak için ilk kayıt olduklarında Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmalıdır. Bazı üniversitelerde engelli öğrencilere öğrenim ücretlerinde engel oranlarında indirim uygulanmaktadır.
Engelli kontenjanı ne demek?
Özel Yetenek İsteyen Bölümler Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümlerin kontenjanının %10'u engelli bireyler için ayrılacak. Kontenjanı 10'un altında olan programlar için başvuru olması durumunda kılavuzda yayımlanan kontenjana ek olarak bir engelli öğrenci kontenjanı ayrılabilecek.
Engelli maaşı başvurduktan sonra ne zaman alınır?
2022 Engelli Maaşı Ne Kadar Sürede Alınır? 2022 engelli maaşı başvurusu yapanlar, başvurularını takip eden ay içerisinde maaşı çekmeye başlayabilmektedirler. 3 ayda bir ödenen bir maaştır.
Engelli aylığı başvuru sonucu ne zaman belli olur?
Engelli aylığı başvuru sonucu ne zaman belli olur?
2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarına yapılan başvurular en geç bir ay içinde sonuçlandırılır.
Yeni engelli rapor Yönetmeliği Neler Getirdi 2022?
Yeni engelli rapor Yönetmeliği Neler Getirdi 2022?
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikle, engelliler 20 iş günü içerisinde raporlarını alabilecekler. Yüzde 20 özür oranı olan çocuklar da özel eğitimden yararlanabilecek. Yüzde 50 oranında özür oranı olan kişiler de 'ağır özürlü' olarak kabul edilecek.