Editör
Efsanevi Üye
Enerji şirketi ne iş yapar?
Bu şirketler EPDK'nin belirlemiş olduğu ulusal elektrik tarifesi üzerinden brüt kar marjı ile elektrik satarlar. Elektrik faturası itirazları, abonelik başlatma ya da kapatma gibi işlemlerin sorumlusudurlar.
Tedarik şirketi nedir?
Tedarik şirketi nedir?
Tedarik şirketi ise en basit anlatımla, elektrik enerjisi sağlayan üretim şirketleri ile tedarik lisansına sahip tüm diğer şirketler olarak özetlenebilir. Dağıtım şirketleri EPDK tarafından bölgeye verilmiş, o bölgedeki herhangi bir elektrik arızası, elektrik kesintisi, bakımı ve onarımı işlerinden sorumlu şirkettir.
Sepaş ve Sedaş aynı mı?
SEDAŞ, daha kaliteli hizmet vermek adına Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) ayrışma projesi kapsamında perakende satış hizmetlerini yürütmek amacıyla SEPAŞ'ı kurduğunu açıkladı.
Dağıtım şirketi nedir?
Dağıtım şirketi nedir?
Öncelikle Elektrik enerjisinin gerilim seviyesi 36 kV ve altındaki hatlar üzerinden nakline "Dağıtım" diyoruz. Dağıtım şirketi ise, belirlenen bir bölgede elektrik dağıtımı ile sorumlu olan şirkete verilen isimdir. Burada bölge dediğimiz ihale yoluyla dağıtım lisansı alınmış coğrafya anlamındadır.
Dağıtım şirketleri ne iş yapar?
Dağıtım şirketi, şehir dağıtım ağlarının bakım, onarım ve işletilmesinden sorumludur. Bu ağlardan alınan elektrik perakende satış şirketleri aracılığıyla dağıtım şirketini ödenir (dağıtım bedeli).
Ayen Enerji kime ait?
Ayen Enerji kime ait?
Aydıner İnşaat A.Ş. tarafından kurulan Ayen Enerji, elektrik üretim, iletim, dağıtım ve ticaret alanında faaliyet göstermektedir. Aydıner İnşaat, Mehmet Aydıner öncülüğünde kardeşleri Turgut Aydıner ve Turhan Aydıner'le birlikte 1969 yılında inşaat faaliyetlerine başlamıştır.
Elektrik tedarik nedir?
Tüketicilerin kullandıkları elektrik enerjisinin satışını yapan ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan lisans alan şirketlere Elektrik Tedarik Şirketi denir. Tedarik şirketi ise evlerinize ve işyerlerinize elektrik satan, yani esas fatura ödediğiniz, satışı sağlayan şirkettir.
Sepaş enerji nereye bağlı?
Sepaş enerji nereye bağlı?
Sepaş Enerji, Bolu, Düzce, Kocaeli ve Sakarya illerinde görevli elektrik perakende şirketidir.
Kocaeli hangi elektrik aboneliği?
Genellikle Kocaeli̇ bölgesinde abonelik ve fatura ödeme işlemlerinde elektrik satış şirketi olan Sepaş Enerji hizmet verirken, arıza ve kesinti gibi daha teknik konularda elektrik dağıtım şirketi SEDAŞ hizmet vermektedir.
Elektrik dağıtım şirketi ne demek?
Elektrik dağıtım şirketi ne demek?
Elektrik Dağıtım şirketi, Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu (EPDK) tarafından belirlenen bir bölgede elektrik dağıtımı ile iştigal eden tüzel kişi olarak tanımlanmıştır. Elektrik piyasa serbestleşme sürecinde, ilk olarak 2005 yılında Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.
Elektrik dağıtım şirketleri nasıl çalışır?
Kısaca, dağıtım şirketi elektriği kullanım alanlarına dağıtan altyapıdan (trafolar, kablolar, sayaçlar); satış şirketi ise bu kablolardaki elektriğin satışı ve faturalandırılmasından sorumludur. Serbest tüketici olan ya da olmayan her tüketici elektrik faturasında bu hizmete ait dağıtım bedelini öder.