- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Endüstri Mühendisliği iş imkanları nasıl?
Endüstri mühendisleri bölümünün iş imkanı ve olanakları oldukça yüksektir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler kamu, kurum ve kuruluşlarda ve ya özel sektörde çalışabilirler. Endüstri mühendisleri savunma sanayinden ilaç firmalarına kadar pek çok alanda çalışabilirler.
Endüstri Mühendisliği nasıl kazanılır?
Endüstri mühendisi nasıl olunur? Endüstri mühendisi olabilmek için 4 yıllık üniversite okumak gerekmektedir. Adı ile beraber endüstri mühendisliği bölümüne girmek ve mezun olmak gerekir. Devlet üniversiteleri ile beraber özel üniversitelerden mezun olarak bu mesleği gerçekleştirmek mümkün.
Endüstri mühendisliği hangi alanda çalışır?
Endüstri mühendisleri kamu kurumlarında, özel sektörde, belediyelerde, kamuya bağlı Kit'lerde, il özel idarelerinde ve kamuya bağlı üst kurullarda çalışabilmektedir. Özel sektörde oldukça geniş çalışma alanına sahip olan bu meslekte, en çok istihdam sağlanan çalışma alanı fabrikalardır.
Kamuda endüstri mühendisi ne iş yapar?
Kamu Sektörü: Endüstri Mühendisleri birçok kamu kurumunda çalışma imkanına sahiptir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, KOSGEB, EPDK, BTK, TİB, gibi kuruluşlarda endüstri mühendisleri çalışılmaktadırlar.
Endüstri müdürü nasıl olunur?
Üretim müdürü olmak üniversitelerin Mühendislik Fakültelerinde eğitim alınmalıdır. Gıda Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bu bölümlerden bazılarıdır.
Endüstri mühendisi ne şirketi kurabilir?
Üretim ve operasyon planlama, Kalite kontrol, Lojistik ve iş geliştirme bölümlerinde uzman ve yönetici pozisyonlarında yer alırlar. Ayrıca bu faaliyetleri yürüten danışmanlık şirketleri kurabilir ve yönlendirebilirler.
Endüstri mühendisi, maksimum verimlilik ve kalite elde etmek için, tedarik zincirinden montaj hattı operasyonlarına kadar üretim sürecinin tüm bileşenlerinin en iyi şekilde optimize edilmesini sağlar.