T
theking
En Pratiğinden Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Bu büyüklükteki bisküvili doğum günü pastası için;
1,5 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket sütlü çikolata
1 paket beşli paketlerden sade bisküvi
Dışı için;
1 paket toz pasta kreması
1 poşet krem kremşanti
Toplamda 2 su bardağı süt
En Pratiğinden Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Puding için; süt, un, şeker, nişasta, kakao tencereye alınır ve puding yapılır. Piştikten sonra çikolata, vanilya, tereyağı eklenir.
Kalıp olarak kullanacağınız borcam içine streç poşet serilir. Üzerine bir kat bisküvi dizilir. Bir ölçü puding eklenir ve bisküvilerin üzerine sürülür. Ben bu süreci 6 kat yaptım. Puding bitene kadar yapabilirsiniz.
En son kata bisküvi dizip puding dökmüyoruz. Bu halde bir kaç saat dinlendiriyoruz.
Daha sonra servis tepsisine yahut pasta altlığına pastamızı aksi çevirip borcamdan çıkarıyoruz.
Üzerini hazırlamış olduğumuz kremşanti ile kaplıyoruz.
Şantinin bir kısmına pembe besin boyası kullandım ve süslemesini o formda yaptım. Tercih size kalmış dilediğiniz üzere süslemesini yapabilirsiniz. .
En Pratiğinden Doğum Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Bu büyüklükteki bisküvili doğum günü pastası için;
1,5 litre süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket sütlü çikolata
1 paket beşli paketlerden sade bisküvi
Dışı için;
1 paket toz pasta kreması
1 poşet krem kremşanti
Toplamda 2 su bardağı süt
En Pratiğinden Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Puding için; süt, un, şeker, nişasta, kakao tencereye alınır ve puding yapılır. Piştikten sonra çikolata, vanilya, tereyağı eklenir.
Kalıp olarak kullanacağınız borcam içine streç poşet serilir. Üzerine bir kat bisküvi dizilir. Bir ölçü puding eklenir ve bisküvilerin üzerine sürülür. Ben bu süreci 6 kat yaptım. Puding bitene kadar yapabilirsiniz.
En son kata bisküvi dizip puding dökmüyoruz. Bu halde bir kaç saat dinlendiriyoruz.
Daha sonra servis tepsisine yahut pasta altlığına pastamızı aksi çevirip borcamdan çıkarıyoruz.
Üzerini hazırlamış olduğumuz kremşanti ile kaplıyoruz.
Şantinin bir kısmına pembe besin boyası kullandım ve süslemesini o formda yaptım. Tercih size kalmış dilediğiniz üzere süslemesini yapabilirsiniz. .
En Pratiğinden Doğum Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı