- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
En iyi eğitim sistemi nerededir?
Dünyaca ünlü Finli eğitimci Pasi Sahlberg'e göre eğitim sistemi ancak eşitlik ve hakkaniyet üzerine kurulduğu zaman kalite ve başarı artıyor. Dünya çapında yapılan araştırmalara göre, en iyi eğitim sistemine sahip ülkenin Finlandiya olduğu konusunda fikir birliği var.
Iyi örnek modeli ne demek?
Eğitimde İyi Örnek, çocukların, doğrudan ya da dolaylı olarak iyi olma haline ve öğrenmesine katkı sunan; geliştirildiği öğrenme ortamında, yeni ve yaratıcı, kişisel ya da akademik gelişimine katkı yapan, bilgi, beceri ya da davranış kazandıran çalışmadır.
Eğitim neleri kapsar?
Eğitim sözcüğü, Latince anlamı "Educere" den gelmiştir. Bu sözcük bitki ve hayvanların yetiştirilmesinin yanı sıra çocukların bakımı ve yetiştirilmesi anlamını da kapsar. 1940'lı yıllarda maarif, tedrisat, talim ve terbiye sözcüklerinin yerine "eğmek" filinden türeyerek dilimizde yer almaya başlamıştır.
Eğitimde hangi ülke birinci?
Güney Kore ülke olarak eğitimi çok ciddi bir iş olarak görmektedir ve eğitime büyük bütçeler ayırmaktadır. Durum böyle olunca Güney Kore dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip ülkeleri arasında yer almaktadır.
Finlandiyadaki eğitim sistemi nasıl?
Finlandiya'da eğitim yüksek düzeydedir. Okullar arasında öğrenim sonuç farkları azdır ve hemen hemen herkes temel eğitimi hedeflenen sürede bitirmektedir. Okul öncesi eğitim, temel eğitim ve ikinci düzey eğitim ücretsizdir ve bundan sonraki eğitimler de büyük oranda ücretsizdir.
Dünyanın eğitim yönünden en gelişmiş ülkeleri nelerdir?
Dünyanın En İyi Eğitimli 10 Ülkesi
Davranışçılık, bilimsel ve nesnel araştırma yöntemlerini vurgulayan psikolojik bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım sadece gözlemlenebilir "uyaran-tepki" (stimulus-response) davranışlarıyla ilgilidir ve tüm davranışların çevre ile etkileşim yoluyla öğrenildiğini belirtir.
Kapsayıcı eğitim neleri kapsar?
Kapsayıcı eğitim tüm çocukların gelişimsel, sosyokültürel ve bireysel özellikleri ile gereksinimleri doğrultusunda eğitim almalarını amaçlayan bir süreç olarak tanımlanabilir. Kapsayıcı eğitimin bir diğer önemli özelliği de aile katılımına ve toplumsal katılıma verdiği değerdir. …