- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
En geç kaç yaşında pilot olunur?
Hususi pilot olma yaşı 18, Ticari pilot olma yaşı 21 dir. 60 yaş üzeri havayollarında 3 pilot uçmak gerekir. Maksimum 65 yaşına kadar uçabilirsiniz.
Pilotluk için boy sınırı var mı?
Örneğin THY uçuş akademisi başvuru yapanlar için boy minumum 157 cm maksimum 195 cm şartı ile birlikte BMI 20-30 arası şartı koymuştur. Lakin bu pilotaj eğitimi için koştuğu şarttır. Başka bir deyişle elinde lisansı olan ticari pilotlar için böyle bir şart yoktur.
Pilot olmak ve uçuş okulu eğitimine yazılabilmek için en düşük yaşı sınırı 18'dir. Bu yaş sınırı EASA ve FAA şartları kapsamınca SGHM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) tarafından belirlenmiştir. 18 yaşı hususi pilot olmak içinken 21 yaş sınırı ise ticari pilot olabilmek içindir.
Kadın pilotların boy kaç olmalı?
Bayan adaylar için boy 157 cm'den kısa, 195 cm'den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak, Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek, Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak, Daha önce THY A.O.
Göz bozukluğu olan pilot olabilir mi?
Sağ ve sol göz numaraları eşit olmayan pilot adayları için ise her iki gözün numaraları arasındaki fark, 2 dereceyi aşarsa pilot olmak maalesef imkansız hale geliyor! Renk körlüğü ve keratokonus rahatsızlıkları da pilot olmak için bir engel! Gözlük kullanan pilotların lisansina VDL ibaresi ekleniyor.
Bir pilot günde kaç sefer yapar?
Bir pilot günde kaç sefer yapar? Tek veya çift pilot : Günde 10 saat uçuş görev süresi, 6 saat uçuş süresi. Aylık 110, üç aylık 300, yıllık 1000 saatlik uçuş süresi geçilemez. Haftalık UGS 60 saattir.
Pilot eğitim süresi kaç yıl?
İngilizce hazırlık programı hariç 4 yıllık bir eğitim süresini kapsamaktadır. Verilecek eğitim neleri kapsamaktadır? Eğitim İngilizce dil eğitimini, akademik ve seçmeli dersleri, Hususi Pilot Lisansı(PPL) ve Havayolu Taşımacılığı Pilot Lisansı (ATP-A) Teorik Yer Derslerini ve Uygulamalı Uçuş Eğitimini kapsamaktadır.
Bu durumda 1-2 yıllık pilotluk eğitimi göz önüne alındığında eğer 40 yaş ve altında iseniz kesinlikle sıfırdan pilot olmaya başlamaya şansınız var ve pilotluk yaş sınırı sizin için engel değil.
Pilot gözlük takar mı?
Gözlük takmanız pilot olmanıza engel DEĞİLDİR. İki gözünüzün toplamı 6 dereceyi geçmemeli, astigmat için ise toplamı 2 numarayı geçmemelidir.