Editör
Efsanevi Üye
Elektronik sağlık kayıtları nedir?
Elektronik sağlık kaydı (ESK) olarak çevirebileceğimiz EHR (Electronic health Record) EHR hastaya ait tüm sağlık bilgilerinin kaydedildiği , sağlık kurumu içerisindeki tüm birimlerden veri akışı sağlanabilen, diğer sağlık kurumları ile veri alışverişinde bulunabilen hasta sağlık bilgilerinin takip edildiği bir …
Tümörlerin dijital görüntülerini göndermek için kullanılan e-sağlık uygulaması nedir?
Tümörlerin dijital görüntülerini göndermek için kullanılan e-sağlık uygulaması nedir?
Genel Tanıtım. MR-LINAC yöntemi sayesinde, tedavi sırasında hareketli organlardaki tümörler bile tam isabetle ışınlanıp yok edilebiliyor. Tümör ışınlanırken çevresindeki sağlam dokular büyük bir hassasiyetle korunuyor.
Kaynağa yönelik kayıtlar nedir?
Kaynağa yönelik kayıtlar nedir?
-Kaynağa Yönelik Tıbbi Kayıtlar Geleneksel kayıt sisteminde bilgiler kaynağa göre dosyalanır. Laboratuvar bulguları,EKG,konsültasyonlar,hekim notları,hemşire notları hepsi ayrı bölümler halinde dosyada bulunur. seyrini anlamaya çalışmak ise zaman alıcı ve zordur.
Elektronik sağlık kayıt sisteminin kullanıldığı alanlar nelerdir?
Hasta randevuları (muayene, yatış, tetkik vb.), Yönetim fonksiyonları (finansal yönetim, malzeme yönetimi, insan kaynakları yönetimi), Otomatik hastalık ve tıbbi girişim kodlamaları, Tanısal tetkik isteklerin üretilmesi ve iletilmesi.
Sağlık kayıtlarının özellikleri nelerdir?
Sağlık kayıtlarının özellikleri nelerdir?
EHR özellikleri
- Hastaların sağlığı hakkında doğru ve güncel bilgi sağlamak.
- Koordineli bir sağlık bakımı için hastanın tıbbi raporuna hızlı erişim sağlanması
- Tıbbi bilgilerin hastalar ve diğer klinisyenler arasında güvenli paylaşımı
- Azalan evrak işleri sayesinde maliyetlerin azaltılması
Elektronik hasta kaydı fonksiyonları nelerdir?
Elektronik hasta kaydı fonksiyonları nelerdir?
ELEKTRONİK HASTA KAYIT SİSTEMİ FONKSİYONLARI Hasta randevuları (muayene, yatış, tetkik vb.), Yönetim fonksiyonları (finansal yönetim, malzeme yönetimi, insan kaynakları yönetimi), Otomatik hastalık ve tıbbi girişim kodlamaları, Tanısal tetkik isteklerin üretilmesi ve iletilmesi.
Tele hemşirelik ne demek?
Tele hemşirelik, hemşirelik bakımında telekomünikasyon hizmetlerinin kullanılması olarak tanımlanmaktadır. Psikiyatride tele hemşirelik uygulamalarında sıklıkla taburculuk sonrası telefonla izlem olduğu görülmektedir.