- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Elektromekanik teknisyeni ne iş yapar?
Otomotiv elektromekanikeri, binek, hafif ve ağır hizmet tipi araçlardaki (iş makineleri hariç) tüm sistemlerin arıza teşhis, bakım, onarım ve ayar işlerini kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma becerisine sahip nitelikli kişidir.
Otomotiv Gövde bölümü nedir?
Özellikle oto boya ve karoseri doğrultma başta olmak üzere otomotiv servislerinde hasar ve servis danışmanlığı, yedek parça, ikinci el araç satış, sıfır araç satış, otomotiv fabrikaları, sigorta şirketlerinde hasar uzmanlığı ve sigorta ekperlik alanlarında görev alabilecek gerekli ara teknik eleman yetiştirilmektedir.
Oto Mekanik ne iş yapar?
Otomotiv Mekanikçisi (Seviye 4), motorlu kara taşıtlarının basit veya karmaşık, rutin veya rutin olmayan mekanik arızalarının tespitini, parça değişimini, çalışma performanslarıyla ilgili yapısal ayarları ve bakım onarımlarını yapan kişidir.
Otomotiv Elektromekanik mezunu ne iş yapar?
Otomotiv elektrik ve elektronik sistemlerin arıza teşhis, onarım, ayar ve bakımını yapar. Araç üzerinde benzinli motor yakıt enjeksiyon ve ateşleme sistemlerinin arıza teşhisi bakım ve onarımlarını yapar. Dizel motorlar yakıt enjeksiyon sistemlerinin bakım ve onarımını yapar.
Motorlu kara taşıtlarının gövde imalatı ve onarımında; aracı gövde onarımına hazırlama, şasi kontrol ve düzeltme tezgâhı üzerinde şasi onarımı, yüzey düzeltme, elektrik elemanlarını sökme ve takma, şasiyi örme, iskeleti çatma, iskeleti sacla kaplama ve boya sonrası işlemleri kendi başına ve belirli bir süre içerisinde …
Otomotiv Gövde Teknolojisi Nedir?
Otomotiv Gövde(Kaporta) ; hasarlı otomotiv panel ve gövdesi, otomotiv cam, kilit, döşeme ve aksesuarla ilgili arıza teşhisi ve onarımları yapabilme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Oto mekanik nedir?
Otomotiv Mekanikçisi otomobil, kamyon, otobüs gibi motorlu araçlarda motorun yakıt, ateşleme, soğutma, yağlama ve supap sistemi, güç aktarma organları, ön düzen, fren ve direksiyon sistemlerinde meydana gelen arızaları gideren, aracın aydınlatma ve ikaz donanımlarının bakım ve onarımını yapan kişidir.
Araç mekanik ne demek?
Bu nedenle motorun en ince ayrıntısına kadar incelenmesi gerekmektedir. Bu işlemin iç motor kontrolünden lastik diş genişliğine, egzoz bölümünden yürür aksam kontrolüne kadar detaylı bir şekilde yapılarak raporlanması işlemine mekanik ve motor kontrolü denir.
Otomotiv Elektromekanik ne demek?
TANIMI: Otomotiv elektromekaniklerinin sahip olması gereken otomotiv üzerinde mekanik, elektrik ve elektronik aksamların bakım ve onarımlarını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.