- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Elektrikte kök ne demek?
elektrik dağıtım şirketlerinde "kesici ölçü kabini" şeklinde tabir edilen bina. kökler dağıtım şebekesinde son derece kullanışlı olmakla birlikte, içlerinde trafo bulunmaz, bu binaların temel görevleri arasında kendilerinden önceki teçhizatı korumak veya adı üstünde ölçüm yapmak vardır.özellikle birkaç enerji nakil …
Kök tesisi nedir?
kok fırını Ziftli, sert maden kömürünün yüksek sıcaklıkta uzun müddet yüksek sıcaklıkta koka dönüştürüldüğü fırın.
Fider trafo nedir?
Fider trafo nedir?
Bir merkez barasından müşteri ya da müşteriler grubuna enerji iletimine yarayan hat, trafo veya kablonun bağlı bulunduğu teçhizata fider denir.
Kök Üç kaç?
Kök Üç kaç?
kök 3, 2ye daha yakın olduğundan yaklaşık değeri 1.7dir. 1.732 olduğuna göre 1732/1000 olur. sadeleştirme yaparsak 433/250 yapar…
DM elektrikte ne demek?
Kırsal dağıtım ve köy elektrik dağıtım şebekeleri; fider başına (YG/OG indirici merkezde veya OG/OG dağıtım merkezinde) kesicili bir hücre tesis edilmek, özellik arz eden branşman noktalarına da OG/OG Dağıtım merkezi (DM) veya Kesici Ölçü Kabini (KÖK) adı verilen küçük ölçekli dağıtım merkezleri tesis edilmek suretiyle …
Trafo binaları nedir?
Elektrik dağıtım birimlerinden gelen yüksek voltajlı elektriklerin son tüketim yerlerine istenilen seviyede verilmesini ve enerji verimliliğinin sağlanabilmesi için trafo binası yapılır. trafo binaları içerisinde gerekli güvenlik sistemleri, elektrik panolarından oluşmaktadır.
Kuplaj nedir niçin yapılır?
Kuplaj nedir niçin yapılır?
iki ayrı elektrik hattı veya iki ayrı trafonun bulunduğu yerde hatlardan biri olmadığında, yüksek gerilim tarafında hatların birleştirilmesi. alçak gerilim tarafında ise trafo çıkışlarının kuplaj şalteri ile birleştirilmesi. yani bir trafonun veya hattın diğer çalışmayan bölgeyi beslemesi için yapılan bağlantı.
Yüksek voltaj trafosu nedir?
Yüksek voltaj trafosu nedir?
Gerilim Trafosu Özellikleri Yüksek gerilimi belli bir oranda düşüren ölçü trafolarıdır. Gerilim trafolarının sekonder sargısı, akım trafolarının aksine kısa devre yapılmamalıdır. (Sekonder uçları açık kalabilir yada yüksek dirençli ölçü aleti bağlanır). Sekonder çıkışları açık devre gibi çalışırlar.