Modoratör
Efsanevi Üye
Elektrik ve doğalgaz yardımı nasıl alınır?
Doğalgaz desteği başvurusu yapmak isteyenler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına üzerinden başvuruda bulunabilecek. Doğalgaz desteği ile yıllık 450 lira ile 1150 lira arası yardım sağlanacak.
Elektrik ve doğalgaz yardımı kimlere yapılacak?
Elektrik ve doğalgaz yardımı kimlere yapılacak?
Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya yaşamlarını cihaza bağlı sürdüren kişilerin yaşadığı hanelere yüzde beş ek ödeme yapılacak. Doğalgaz tüketim yardımı miktarı, iki defada ödenmek üzere yılda toplam 450 lira ile 1150 arasında değişecek.
Doğalgaz desteğini kimler alabilir?
İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede oturan ve doğalgaz aboneliği olan herkesin destekten yararlanabileceğini kaydeden Bakan Yanık, "Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz.
Doğal gaz fatura desteği nasıl alınır?
Doğal gaz fatura desteği nasıl alınır?
DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Doğalgaz fatura yardımı için de e-devlet kaydı olmayan vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile kendilerine en yakın sosyal hizmet merkezlerine müracaat edebilecek.
Elektrik faturası yardımı kimlere verilir?
Elektrik desteği evde bakım yardımı alanların yanı sıra kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da veriliyor. Elektrik desteği 103 lira ile 206 lira arasında değişiyor. Geçtiğimiz yıl 137 lira olarak belirlenen elektrik fatura yardımı bu sene için 206 lira olarak ödeniyor.
Doğalgaz yardımı şartları nedir?
Doğalgaz yardımı şartları nedir?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon hane için verilecek destek tutarı, hane başına yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişiklik gösterecek. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT'ye doğal gaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.
E devletten Doğalgaz yardım başvurusu nasıl yapılır?
'Doğalgaz Tüketim Desteği'ne 'https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti’ adresinden başvuru yapılabilecek.