- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Ekonominin Dijitalleşmesi nedir?
Dijitalleşme, "endüstri devriminin ötesinde, insana bağlı ve insansız çalışamayan makinelerin yerini bağımsız düşünebilen, akıllı ve kendi başına çalışabilen makinelerin almasını, sektörlerde üretime katılmasını ve iş hayatında köklü değişikliklere neden olmasını ifade eden genel bir süreçtir" (Yılmaz, 2020, s. 140).
Teknolojinin ekonomiye faydaları nelerdir?
Teknolojinin ekonomiye faydaları nelerdir?
Teknolojinin daha fazla ve etkin kullanımının, ülkelerin ekonomik büyüme süreçleri üzerinde önemli rolleri olduğu bilinmektedir. Teknoloji kullanımı, bir işi kolaylaştırma, basitleştirme, ucuzlatma ve hızlandırma gibi faydalar sağlamaktadır. Ancak bu durum, tüketim ekonomisinin de körükleyicisi olmuştur.
Ekonomik yetersizlik ne demek?
Ekonomik yetersizlik ne demek?
Ekonomik yetersizlik Bireyin ekonomik düzeyi, toplumsal durumunu ve rolünü önemli ölçüde değiştiren temel etkenlerin başında yer alır. Yabancı ülkelerde ve ülkemizde yapılan araştırmalar, ekonomik durumu düşük ve yetersiz olan ailelerin, bireylerin zorlanmaya açık olduklarını ortaya koymuştur.
Alıcı etkisi nedir?
Malın fiyatı arttıkça talebinin azalması ve fiyatı azaldıkça talebinin artması.
Türkiye'de dijitalleşme hangi boyutta?
Türkiye'de dijitalleşme hangi boyutta?
Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) tarafından hazırlanan "Türkiye'nin Dijitalleşme Endeksi Raporu"na göre Türkiye'nin dijitalleşme notu 2019'da 5 üzerinden 2,94 iken 2020'de 3,06'ya yükseldi.
Işsizlik ekonomiyi nasıl etkiler?
Işsizlik ekonomiyi nasıl etkiler?
İşsizlik kilit bir ekonomik göstergedir. Daha fazla işsiz daha az toplam ekonomik üretim gerçekleşeceği anlamına gelir. İşsizlerin işsizlik dönemlerinde en azından geçimlerini sağlayabilmeleri için tüketim yapmayı sürdürmeleri gerekecektir. Bu durum da temel tüketim oranlarının artışına sebep olacaktır.
Sosyo ekonomik durumu ne demek?
İktisadi ve toplumsal koşulların birbirini olumlu ya da olumsuz yönde etkilemesine sosyo ekonomik denir. Bu kavrama göre bireyin aylık geliri ile sosyal yaşantısı arasında doğrudan bir ilişki vardır. Bu nedenle ekonomik parametreler sosyal standartları belirler.