Modoratör
Efsanevi Üye
Ekonomi nedir basit?
Ekonomi, üretim, ticaret, dağıtım ve tüketim, ithalat ve ihracattan oluşan insan etkinliğidir. Bu sistem o bölgedeki işgücünü, sermayeyi, doğal kaynakları; üretim, ticaret ile dağıtımda rol alan ekonomik kuruluşları ve o bölgedeki mal ile hizmetlerin tüketimini içerir.
Ekonomi biliminin çalışma alanları nelerdir?
Alt dalları
- Mikroekonomi.
- Makroekonomi.
- İktisat Tarihi.
- İktisadi düşünce tarihi.
- Uluslararası iktisat.
- Türkiye Ekonomisi.
- Kalkınma iktisadı
- Kamu iktisadı
Ekonomi Nedir yorum?
Ekonomi Nedir yorum?
Ekonomi nedir dediğimizde sınırı olmayan insan ihtiyaçlarını, kıt kaynaklarla karşılama faaliyetlerini inceleyen sosyal bir bilim olarak tanımlanır. Toplum genelinde; tüketim, üretim, paylaşım, gelir, kalkınma, büyüme gibi önemli toplumsal konuları inceler. Bu sebeple ekonomiye "tercih bilimi" de denmektedir.
Türkiyede iktisat ne zaman öğretilmeye başlandı?
Türkiye'de ilk iktisat dersi yine politik iktisat adı altında neredeyse 150 yıl önce Osmanlı döneminde 1859'da yapılmıştır (Uygur ve Erdoğdu, 2012:1).
Makro ve mikro iktisat ayrımı ilk olarak hangi tarihte ortaya çıkmıştır?
Frisch 1933 yılında yayınlanan çalışmasında ekonominin devrevi hareketlerini incelemiş ve makro ekonomi kavramını ilk kez kullanmıştır.
Ekonominin temel birimi nedir?
Ekonominin temel birimi nedir?
Ekonomik birim olarak hanehalkı, bir çatı altında yaşayan ve ortak mali kararlar alan, ya da başkalarının aldığı kararlara tabi olan bütün kişilerdir. Ekonomi kuramında hanehalkına bir çok özellikler atfedilir.
Ekonominin temel birimleri nelerdir?
Öncelikle, ekonominin temel olarak iki ayrıma tabi tutulduğunun bilinmelidir: mikroekonomi ve makroekonomi. Mikroekonomi ekonominin bireysel endüstrilerin nasıl işlediğini ve bireysel karar vericilerin (firmaların ve hane halkının) davranışlarını analiz eden bir dalıdır. Bu karar birimleri firmalar ve tüketicilerdir.