Editör
Efsanevi Üye
Ekoloji çocuklara nasıl anlatılır?
Çocuklar Ekoloji Dersi'nde neler öğreniyor? Eğitim anasınıfında başlıyor. Okulun en küçük öğrencileri oyunlarla ve renkli görsellerle ekosistemin ve habitatın ne olduğunu, doğadaki yaşam döngülerini, besin gruplarını ve dengeli beslenmenin nasıl olduğunu öğreniyorlar.
Ekoloji eğitimi nedir?
İdeal bir toplumun oluşturulması için yaşamın her alanına bir yaklaşım getiren ekolojik düşünce eğitim içinde aynı yola başvurmuştur. Egemen sistemin verdiği eğitimin başarısızlığına dikkat çekerek, eğitime yeni bir anlayış kazandırır. Ve eğitimin ekolojik sorunları önlemek için önemli bir alan olduğu savunulmaktadır.
Çocuklara sürdürülebilirlik nasıl anlatılır?
Çocuklara sürdürülebilirlik nasıl anlatılır?
Korku ve eylemsizlik doğurmadan gelecek nesile sürdürülebilirliği nasıl anlatabiliriz?
- Ufak ufak başlayın.
- Çevrelerini keşfetmelerine izin verin.
- Bir fark yaratabileceklerini elle tutulur yollarla açıklayın.
- Yeniden kullanılabilir eşyalar kullanmak ve ikinci el satın almak konusunda model olun.
Okul öncesi ekosistem nedir?
Okul öncesi ekosistem nedir?
Belirli bir alanda bulunan canlılar ile bunları saran cansız çevrelerinin karşılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve süreklilik arz eden ekolojik sistemlere ekosistem adı verilmektedir. Doğal çevre ekosistemdir. Doğal çevre insan eliyle oluşmamış kendiliğinden meydana gelmiş olan çevredir.
Ekolojik okur yazar olmak neden önemlidir?
Ekolojik okuryazar bir genç; kişisel ve iş hayatına yön verirken tüm canlı yaşamını gözetme gayreti içinde olur. Ekolojik okuryazar bir öğretmen; doğanın bir parçası olduğunun farkına vararak öğrencilerin öğrenme sürecini doğa deneyimleri ile destekler. Bütüncül bir bakış açısına sahip olur.
Ekolojik Okuryazarlık ve sürdürülebilirlik nedir?
Ekoloji Okuryazarı olmak, yeryüzünde yaşamı mümkün kılan doğal döngüleri ve ekosistemi anlama becerisine sahip olmak demektir. Yaşamı bu döngülere uyumlu hale sokmak, sürdürülebilir yaşamı mümkün kılmak anlamına gelir.
Okul öncesi sürdürülebilirlik nedir?
Okul öncesi sürdürülebilirlik nedir?
Sürdürülebilir kalkınma için eğitim, insani ve ekonomik refahı kültürel geleneklerle dengelemeyi ve dünyanın doğal kaynaklarına saygı duymayı amaçlayan bir eğitim vizyonudur.