Son Konular

Ekimin ilk haftasi ne haftasidir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Ekimin ilk haftası ne haftasıdır?

**** Dünya Çocuk Günü Ekim'in ilk pazartesi günü kutlanır. Her yıl bu denk gelen gün değişebilmektedir Bu yıl yani Dünya Çocuk Günü 2019 de Ekim ayının ilk pazartesi günü 7 Ekim Pazartesi gününe denk gelmekedir. ^ Ahilik Haftası Ekim'in ikinci pazartesi günü kutlanır.

Belirli Gün ve Haftalar nelerdir?

TARİHİ | ADI | AÇIKLAMA
18-24 Mart | Dünya Yaşlılar Günü (18) ve Yaşlılar Haftası | 1990'dan itibaren
19 Mart | Türk Dünyası Filmleri Günü | 1996'dan itibaren 8. Ankara Film Festivaliyle başladı.
21 Mart | Nevruz | 1991'den beri yurt genelinde kutlanmaktadır
21 Mart | Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü |

Ekim ayında ne var?

Ekim ayında ne var?
EKİM AYI ÖNEMLİ GÜNLER, HAFTALAR, OLAYLAR
- 4 Ekim: Dünya Konut Günü 4 Ekim: Dünya Mimarlık Günü
- 4 Ekim: Dünya Çocuk Günü
- 11 Ekim: Ahilik Haftası
- 10 Ekim: Dünya Ruh Sağlığı Günü
- 14 Ekim: Dünya Standartlar Günü
- 17 Ekim: Dünya Yoksullukla Mücadele Günü
- 24 Ekim: Birleşmiş Milletler Günü
- 29 Ekim: Cumhuriyet Bayramı

20 Ekimde ne kutlanır?

20 Ekimde ne kutlanır?
20 Ekimn Dünya İstatistik Günü , Bu gün ilk kez Birleşmiş Miletler genel kurulunda 64/247 sayılı kanun ile Resmi İstatistiklerin başarılarının kutlanması anlamında 20 ekim 2010 günü kutlanmaya başlamıştır. Bu kutlama birleşmiş milletlere üye ülkeler ile beraber Bm bağlı alt kurum ve kuruluşlarda kutlanır.

Belirli Günler ne demek?

Belirli Günler ve Haftalar, Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği çerçevesinde, ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında kutlanılması kararlaştırılmış yılın belirli gün ve haftalarında öğrenciler, öğretmenler ve bazı kuruluşların birlikteliğiyle gerçekleştirilen.

12 Mart ne günü olarak kutlanır?

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü: Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı'mızın kabul edilişinin 96. Yılı nedeniyle kutlanır.

Ekimde hangi önemli günler var?

Ekimde hangi önemli günler var?

Ekim ayında birçok önemli gün ve hafta kutlanmaktadır. İşte bazı önemli günler ve haftalar:

- 4 Ekim: Dünya Konut Günü ve Dünya Mimarlık Günü
- 4 Ekim: Dünya Çocuk Günü
- 11 Ekim: Ahilik Haftası
- 10 Ekim: Dünya Ruh Sağlığı Günü
- 14 Ekim: Dünya Standartlar Günü
- 17 Ekim: Dünya Yoksullukla Mücadele Günü
- 24 Ekim: Birleşmiş Milletler Günü
- 29 Ekim: Cumhuriyet Bayramı

Bu günler çeşitli anma, farkındalık yaratma ve kutlama etkinlikleri ile her yılın Ekim ayında dünya genelinde ve ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu günlerde temel amaç, toplumu bilinçlendirmek ve önemli konulara dikkat çekmektir.

En pis deniz hangisi?

Ehliyet kimlik belgesi yerine gecer mi?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt