- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Ek puan nasıl gelir?
EK PUANLI YERLEŞTİRME NEDİR? Ek puanlı yerleştirme hakkı meslek lisesi mezunlarına tanınmaktadır. Bu ek puanlı sonuç hesaplanırken öğrencinin okuduğu lise ve bölümle ilgili tercihler yapması hâlinde sahip olacağı puandır. Öğrencinin okuldan alacağı puan yalnızca okunan bölümle alakalı tercihler yapması hâlinde verilir.
Ek puan ne işe yarar?
Yukarıda 6.3. ve 7.1. maddelerinde sözü edilen ek puan, bir mesleğe yönelik program uygulayan lise mezunlarına, kendi alanları ile ilgili meslek yüksekokulları ile bazı lisans programlarına yerleştirme yapılırken ayrıca verilecek olan bir puandır.
TYT ek puan kaç yıl geçerli?
Ancak mutlaka TYT konusunda en az 200 puan alınması gerektiği unutulmamalıdır. Eğer kişinin puanı 200 ve üzeri ise o zaman 2 yıl geçerlilik süresi ile bunu kullanabilir. Yani 2022 yılında TYT sınavına girecek olan kişiler bu puanı daha sonra 2 yıl boyunca kullanma hakkını elde edebilmektedir.
Ek yerleştirme hangi puana göre yapılır?
2021-YKS İkinci Ek Yerleştirmede; merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek.
ÖSYM kimlere ek puan veriyor?
Spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar, kendi alanlarında yükseköğretim programlarına yerleştirilirken, bu adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği bir ek katsayı ile çarpılarak 1999-ÖSS puanlarına eklenecektir.
Ek puanlı yerleştirme nerelerde geçerli?
Ek puanlı başarı sırası nedir?
Ek puanlı sıralama yalnızca ek puan alabilen öğrenciler arasında yapılan sıralamadır. Yalnızca okuduğu bölümle alakalı yapılacak tercihlerde ekleneceği vurgulanıyor. Tercihler yapılırken lisede okunan bölümden farklı tercihler yapılacaksa, ek puanlı yerleştirme ve öğrencinin başarı sıralamasına aldanmaması gerekir.
Üniversite tercihlerinde sıralama mı önemli puan mı?
1. Puan mı yoksa başarı sıralaması mı? Genel yerleştirmede başarı sıraları, ek yerleştirmede ise kesinlikle puan kullanılmalı.
2 ek tercihte hangi puana bakılır?
YÖK BAŞKANI'NDAN 2. * Değerli adaylarımız, 2021-YKS 'yerleştirme' ve 'ek yerleştirme' işlemleri sonucunda boş kalan kontenjanlar için TYT Puanı 140; AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olanlar adayların da tercihte bulunabileceği 'ikinci ek yerleştirme' yapılmasını kararlaştırmıştık.