- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Eğitimin bireye kazandırdıkları neler?
Eğitim, analitik düşünme yeteneğini kazandırır. Bizim hakikate ulaşma hızımızı belirler. Eğitim kritik görevlere seçilecek nitelikli ve liyakatli insanların sayısını artırır ve içlerinden en liyakatlisini bulmamıza yardımcı olur. Eğitim, elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanmayı öğretir bize..
Internet eğitime faydaları nelerdir?
Internet eğitime faydaları nelerdir?
İnternetin eğitime faydaları nelerdir
- Etkileşimli bir eğitim sağlar.
- Uzaktan eğitim imkanı verir.
- Öğrenme deneyimlerini geliştirir.
- Öğrencinin görsel ve işitsel olarak eğitime katılmasını sağlar.
- Bilgilere daha kolay ulaşılmasını sağlar.
- Sınavların online yapılmasını sağlar.
- Eğitimi hızlandırır.
- Bilgiyi kalıcı hale getirir.
Eğitimin getirileri nelerdir?
Eğitimin getirileri nelerdir?
Eğitim, emek faktörünün bilgi ve yeteneklerinde, dolayısıyla verimliliğinde meydana getirdiği artışlarla iktisadi kalkınma ve toplumsal refahın artırılmasında önemli katkılar sağlamaktadır. Eğitim, aynı zamanda bireyin geleneksel yapıdan modern topluma adaptasyonunu sağlayan etkili bir araçtır.
Eğitim birey için mi toplum için mi?
Sosyal bir varlık olan birey içinde yaşadığı sosyal ortamlarla birlikte şekillenir. Bu süreçte bir çok kurumlar devreye girer. Bireyin toplumsallaşmasında rol oynayan kurumlar aynı zamanda onun kişiliğinin oluşmasında etkilidir. Bunlar içerisinde öncelikli olan ise eğitimdir.
Eğitim ile toplum arasındaki ilişki nedir?
Eğitim ile toplum arasındaki ilişki nedir?
Toplumun yaşam biçimini anlatan kültür/e toplumsal yaşam/ yaşanmak amacıyla öğreten eğitim arasında yakın ilişki vardır. Eğitim İnsan kişiliğini geliştirmede kültürel etkenlerden biridir.Çağdaş toplumlar yeni kuşakları toplum üyeliğine dönüştürme işini raslantıya bırakmazlar.
Eğitimde internet kullanımı nedir?
Eğitimde internet kullanımı nedir?
İnternetin eğitim ortamlarında yararlı bir şekilde kullanımı aşağıdaki farklı şekillerde gerçekleştirilebilir.
- İnternet Okuryazarlığı
- Bilgisayar Laboratuvarında İnternet Merkezi.
- İnternette Bilgi Arama ve Araştırma Yapma.
- Bilgisayar Destekli Öğretim bağlamında internet Projeleri.