- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Eğitimin amacı nedir?
Eğitimin temel ve en önemli olarak kabul edilen görevi ise kültürel değerleri yeni nesillere aktarıp, toplumsal devamlılığı, bütünlüğü sağlayarak bilimsel teknolojik gelişmelere bağlı kalıp kültürün gelişimini sağlayacak yeni bireyler yetiştirmektir.
Türk eğitim sistemi düzenlenirken ne esas alınır?
Buna göre millî eğitim sistemimizin planlanmasında ve uygulanmasında devletimizin dayandığı ilkelere uygun olarak şu esaslar gözetilmelidir: – Öğretim birliği. – Karma eğitim. – Eğitimin yaygınlaştırılması.
Eğitimin hangi tür amaçları vardır?
Eğitim, insanlığa yönelik amaçları ile insanı temele alan, insana değer veren, insan haklarına saygılı, cinsel, dinsel, etnik, ideolojik, kültürel ayrımcılık yapmayan; herkese ve her kesime eşit davranan insanlar yetiştirmeye çalışır.
Eğitimin uzak amacı nedir?
Uzaktan Eğitim modellerinin en önemli amacı, büyük bir kitlenin gerekli eğitimleri bulundukları yerden ve zamanda almalarıdır. Eğitimi alacak kişiye sunulan bu esneklik, eğitimin alınmasını kolaylaştırmaktadır.
Eğitimin amacı ne olmalıdır felsefe?
Eğitimin amacı öğrencileri doğruyu aramaya özendirmektir. Eğitim sürecinde öğrencilerin doğuştan getirdikleri yeteneklerin farkına varmaları sağlanmalıdır. İdealist felsefede okul, kültürel mirası oluşturan değerleri öğretmelidir. Öğretme öğrenme yöntemi soru cevaptır.
Eğitimin temel amaçları hangi hukuki metinde yer alır?
Türk Eğitim Sisteminin genel amaçları 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda ifadesini bulmaktadır. Türk eğitim sisteminin temel ilkeleri 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 4 ila 17. maddelerinde 14 madde halinde ifade edilmiştir.
Eğitimde amaç, bireyin kendini gerçekleştirmesine imkân hazırlayarak insan ilişkilerini, ekonomik etkinliğini ve vatandaşlık sorumluluğunu geliştirmektir (Varış ve arkadaşları, 1991:26). Pestalozzi'ye göre eğitim, çocuğun "güç ve yetiler"inin doğal ve ahlâkî bir şekilde geliştirilmesidir.
Her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek; 2. Her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.
Felsefi olarak eğitim nedir?
Eğitim felsefesi; eğitimin doğası, süreci,amaçları ve idealleri ile ilgilenen bir felsefi alandır. Eğitim toplumsal kurumlar bağlamında veya varoluşsal gelişme süreci içinde ele alınabilir. Eğitim felsefesi ise konunun toplumsal yönünden ziyade insanlık açısından eğitime yaklaşır.