- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Eğitimin amacı hedefi nedir?
Eğitimde amaç, bireyin kendini gerçekleştirmesine imkân hazırlayarak insan ilişkilerini, ekonomik etkinliğini ve vatandaşlık sorumluluğunu geliştirmektir (Varış ve arkadaşları, 1991:26). Bu durumda eğitimin amacı, bilgi ve beceriyle donatılmış, sağlam ve iyi karakterli bireyler yetiştirmektir, denilebilir.
Eğitimin ilk amacı nedir?
Eğitimin temel ve en önemli olarak kabul edilen görevi ise kültürel değerleri yeni nesillere aktarıp, toplumsal devamlılığı, bütünlüğü sağlayarak bilimsel teknolojik gelişmelere bağlı kalıp kültürün gelişimini sağlayacak yeni bireyler yetiştirmektir.
Felsefeye göre eğitimin amacı nedir?
Eğitimin amacı, bireye insan özgürlüğünün her şeyden üstün olduğunu öğretmek, kendi bireyselliğini geliştirmesine destek olmaktır. Varoluşçu felsefede eğitim daha çok bireylerin kişilik oluşumuna yöneliktir.
Eğitimin genel amaçları nelerdir?
Her Türk çocuğuna iyi bir vatandaş olmak için gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak; onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek; 2. Her Türk çocuğunu ilgi, istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır.
Eğitimin hangi tür amaçları vardır?
"…İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak": İlgi yaratarak, bireylerin doğuştan …
Eğitimde felsefi akımlar nelerdir?
Eğitim felsefesinde dört farklı akım vardır….Bu akımlar, eğitimin temel ilkelerini oluşturur.
Platon a göre eğitim nedir?
Platon'un epistemolojiye dayalı eğitiminin temeli idealardır; yani eğitim felsefesi idealara dayanır. Platon'da eğitimin amacı; insanların arzularını eğitmektir. Çünkü ona göre, insanların arzularına hükmetmeleri toplumsallaşma yeteneklerine ve aldıkları eğitime bağlıdır.
Türkiye'de eğitimin amacı nedir?
Böylece bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmaktır.
İlköğretimin amacı; her Türk çocuğunun iyi birer yurttaş olabilmesi için, gerekli temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlık kazanmasını, millî ahlak anlayışına uygun olarak yetişmesini, ilgi, yeti ve yetenekleri doğrultusunda hayata ve bir üst öğrenime hazırlanmasını sağlamaktır.
Eğitimde amaçlar hiyerarşik olarak üç düzeyde sınıflanmaktadır: Uzak amaçlar, genel amaçlar ve. özel amaçlar.