- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Eğitimde bireyin ihtiyaçları nelerdir?
Eğitim ve öğretim etkinliklerinin planlanması, akademik konulara önem atfedilmesinden çok öğrencinin ilgi, ihtiyaç ve beklentilerinin tespit edilmesiyle başlar. Çocukluk döneminde öğrencilerin biyolojik, psikolojik, sosyal, duygusal, bilişsel ve dinî ihtiyaçları vardır.
Eğitimde öğretmenin değişen rolü nedir?
Eğitimde öğretmenin değişen rolü nedir?
Öğretmenler, belki de değişen dünya parametrelerine en hızlı adapte olması gereken meslek grubudur. Değişen sisteme doğan, farklı beceriler ve yeteneklerle donanması gereken öğrencileri yetiştirme noktasında öğretmene düşen rol belki de, dinamik bir öğretim sürecini tasarlayabilmesidir.
Öğretmenin toplum yaşamındaki yeri nedir?
Öğretmenin toplum yaşamındaki yeri nedir?
Öğretmen toplumun motor gücü durumundadır. Bireylerin hayata hazırlanmasında temel bir rol üstlenmiş durumdadır. Öğretmen, eğitiminden yaşam tarzına, giyiminden hareket ve tavırlarına, aile hayatından bireysel ilişkilerine kadar her alanda çevresine mesajlar vermekle kendini sorumlu hissetmektedir.
İyi bir öğretmen kimdir?
İyi öğretmen, diğer öğretmenlerin yaptıklarına ilave olarak çok farklı şeyler yapabilen ve sıra dışı sonuçları alabilen öğretmendir. Çünkü diğer öğretmelerle aynı şeyleri yapan öğretmenler, aynı sonuçları almaya mahkûmdur. İyi bir öğretmen; yerine göre hem öğretmen, hem anne-baba, hem rehber, hem arkadaş olabilmelidir.
Eğitimin bireye yönelik amaçları nelerdir?
Eğitimin bireye yönelik amaçları nelerdir?
Bu açıklamaların ışığında eğitimin amacı birey açısından bakıldığında, "bireye kişilik kazandırmak", "bireyde demokrasi bilincini oluşturmak ve geliştirmek" ve "bireyin yaşama ve topluma uyum yeteneğini geliştirmek" olarak özetlenebilir.
Iyi bir öğretmen nasıl olur?
Iyi bir öğretmen nasıl olur?
İdeal bir öğretmen, etkili disiplin becerilerine sahiptir ve sınıfta pozitif davranışı ve değişimi teşvik edebilir. İdeal bir öğretmenin sınıf yönetimi becerileri güçlüdür. Öğrenci davranışını olumlu yönde etkileyebilir, etkili ders çalışma alışkanlıkları kazandırabilir ve sınıf genelinde saygı duygusu oluşturabilir.