Editör
Efsanevi Üye
Eğitim teknolojisi ne yapar?
Eğitim teknolojisi, öğrenme-öğretme ortamlarını etkili bir şekilde tasarımlayan, öğrenme ve öğretme de meydana gelen sorunları çözen, öğrenme ürünün kalitesini ve kalıcılığını arttıran bir akademik sistemler bütünüdür. Eğitim teknolojisinin temel amacı, öğrenmeyi etkili ve kalıcı bir biçimde sağlamaktır.
Eğitim ve öğretim arasındaki fark nedir?
Eğitimin okullarda planlı programlı yapılan kısmıdır. Öğretim, belirlenmiş olan müfredatı öğrenmek ve bu aşamadan sonra da uzmanlık kazanmak anlamında kullanılır.
Öğretim teknolojilerinin amacı nedir?
Öğretim teknolojilerinin amacı nedir?
Diğer bir ifade ile öğretim teknolojisi, öğretimin etkililiğini arttırmak için gerçekleştirilen tüm uygulamalardır. Dolayısı ile öğretim teknolojisin en önemli amaçlarından biri etkili öğretme ve etkili öğrenmedir.
Eğitim Teknolojisine neden ihtiyaç duyulur?
Eğitim Teknolojisine neden ihtiyaç duyulur?
Eğitim teknolojisinin öğrenciye sağladığı birçok fayda vardır. Eğitim alanında kullanılan teknoloji ürünleri aracılığıyla, her öğrenciye İlgi, gereksinim ve öğrenme biçimi farklılıkları göz önüne alarak farklı uyarıcı, öğretim yöntemi ve öğretim gereci seçenekleri sunar.
Eğitim teknolojisini nasıl tanımlarsınız?
Eğitim Teknolojisi Nedir? Genelde eğitime, özelde öğrenme durumuna egemen olabilmek için ilgili bilgi ve becerilerin işe koşulmasıyla öğrenme veya eğitim süreçlerinin işlevsel olarak yapısallaştırılmasıdır yapısallaştırılmasıdır.
Eğitim teknolojisinin ana alanları nelerdir?
Anabilim Bilgi ve Eğitim Teknolojileri bölümünün çalışma alanları şunlardır:
- Bilgisayarlı öğretim yöntem ve teknikleri.
- Eğitim teknolojisi.
- E-öğrenme.
- İnternet destekli öğretim.
- Uzaktan eğitim.
- Web çözümleri.
- Öğrenci-veli portalları
- Eğitimde teknoloji kullanımı
Eğitim mi daha geniş öğretim mi?
Eğitim mi daha geniş öğretim mi?
Bu iki kavramı karşılaştırdığımızda eğitim; iyi insan olma, ahlaki değerleri benimseme gibi hedefler barındırırken öğretimin ise bireye daha çok bilgi aktarımını sağlayan süreç olarak ifade edebiliriz. Yani eğitim kavramının öğretim kavramından çok daha geniş ve kapsamlı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Eğitim nedir ve örnek?
Eğitim nedir ve örnek?
Eğitim: Toplum yaşayışında yer edinmek için edinilen bilgi, beceri ve anlayışlara denir. Eğitim geniş anlamda, bireylerin toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçlerdir. Kısaca "istenilen davranışı geliştirme süreci" olarak da anlatılabilir.
Öğretim Teknolojileri neden önemlidir?
İyi tasarlanmış ve yapılmış öğretim araç-gereçleri öğretim sürecini zenginleştirir, öğrenmeyi artırır. Soyut şeyleri somut düşüncelerin öğrencinin kafasında somutlaşmasına, anlaması güç olgu ve olayların basitleştirilmesine yardımcı olur.
Materyallere ne demek?
Öğretim materyalleri, öğrenme süreci içerisinde öğretmen tarafından değişik ortamlarda öğrencilere sunulan araçlardır.
Okuldaki teknolojinin öğrencilere ne gibi katkısı vardır?
Okuldaki teknolojinin öğrencilere ne gibi katkısı vardır?
Öğrenciler Kendilerini Rahat İfade Edebilir: Öğrenciler teknolojiyi kullanarak birçok ara. Yardımıyla kendilerini ifade etme becerilerine sahip olurlar. Sınıf içinde zorlandığımız durumdan çıkarak bilgi teknolojileri sayesinde özel ders alıyormuşçasına daha hızlı ve kolay öğreniriz.
Eğitim teknolojisi ile öğretim teknolojisini nasıl ayırt edebiliriz?
Eğitim teknolojisi ile öğretim teknolojisini nasıl ayırt edebiliriz?
Zaten eğitim teknolojisi ve öğretim teknolojisi arasındaki temel fark eğitim teknolojisi tüm eğitim faaliyetlerini göz önünde bulunduruyorken öğretim teknolojisinin daha çok örgün eğitim kurumlarındaki öğrenmeler üzerinde duruyor olmasıdır.