Modoratör
Efsanevi Üye
Eğitim sisteminin sorunları nelerdir?
Türk eğitim sistemimizin birçok sorunu vardır: Öğretmen yetiştiren fakültelerin puanlarının düşük olmasından, üniversitede verilen eğitimin yetersizliğine; atamadan, özlük haklarına; adaylık sürecinin yanlışlığından, mesleki gelişmeye; sınav sisteminden, müfredata; ders kitaplarından içeriğine kadar bir dizi hata …
Öğrenci sorunları nelerdir?
Öğrencilerin 14 temel sorunu
- Yarı aç, yarı tok hayat. Ekonomik sorunlar………………………….
- Saygı görmek istiyorum.
- Herkes çıkarcı, duyarsız.
- Düşünce özgürlüğü yok.
- Bıktım duygusallığımdan.
- Eşitlik kâğıtta yazılı
- Ailemle anlaşamıyorum.
- Bir sevgilim bile yok.
Türkçe öğretiminde karşılaşılan sorunlar nelerdir?
Türkçe öğretiminde karşılaşılan sorunlar nelerdir?
Bu çalışmada sırasıyla "Türkçenin özensiz ve yanlış kullanımı, yabancı sözcük kullanımı/yabancı dil tutkusu ya da özentisi, Öğretmen faktörü, öğretmen yetiştirme programlarındaki sıkıntılar, Türkçe öğrenimi ve öğretimindeki yetersizlikler" karşılaşılan en yaygın sorunlar olarak belirtilmiştir.
Türk milli eğitim sisteminin en önemli sorunu nedir?
Sonuçları ilk kez bakanlığın Milli Eğitim Dergisi'nde açıklanan araştırmada, en büyük sorun olarak ilk sırada sistemin sürekli değişmesi gösterildi. 67 katılımcının en büyük sorun olarak ifade ettiği sistem değişikliğini, öğretmene yeterli değerin verilmemesi (61), plansızlık (46), milli eğitim bakanının farklı …
Okul yönetimi sorunları nelerdir?
Okul müdürlerinin okul yönetiminde karşılaştıkları güçlükler veli ilgisizliği, iletişim eksikliği, yardımcı personelin olmayışı, temizlik, ısınma, öğretmen ve araç- gereç eksikliği, öğretimle ilgili yapılan planlamaların yetersiz olması, okul aile birliklerinin yeteri kadar çalışamaması ve okul bütçelerinin …
Öğretmenlerin sorunları nelerdir?
Öğretmenlerin sorunları nelerdir?
Yaptığımız araştırmaya göre; öğretmenlerin sorunları, daha çok ekonomik ve hukuki boyuttadır. Ekonomik sorunlar arasında öğretmenlerin geçim sıkıntısı ve maaşlarının azlığı vurgulanırken, hukukî boyutta daha çok çalışma koşullarının güçlüğünden söz edilmiştir.
Okullarda rehberlik yaşanan en önemli sorunlar nelerdir?
Verilerin analizi sonucunda karşılaşılan sorunlar beş başlık altında toplanmıştır: 1. Yönetmelik ve sorumluluklarla ilgili sorunlar, 2.ailelerle ilgili sorunlar, 3. rehberlik anlayışının yerleşememesi ile ilgili sorunlar, 4.psikolojik danışman eğitimi ile ilgili sorunlar, 5. Motivasyon eksikliği sorunları.
Türkçenin Güncel Sorunları hakkında neler düşünüyorsunuz?
Bugün Türkçemizle ilgili başlıca güncel sorunları şöyle sıralayabiliriz: Özensizlik ve yanlış kullanım, yabancı sözcük tutkusu, yabancı dil öğretimi ile yabancı dilde öğretimi birbirine karıştırma, Türkçenin bilim dili olmadığı görüşü, Türkçe öğretimindeki yetersizlik, sözcük ve terim üretimindeki yetersizlik, öğretmen …
1 Türkçenin güncel sorunları içinde yer alan Türkçe öğretimine yönelik sorunlar nelerdir?
1 Türkçenin güncel sorunları içinde yer alan Türkçe öğretimine yönelik sorunlar nelerdir?
Elde edilen sonuçlara göre, çalışma grubundaki öğretmen adayları Türkçenin en önemli sorunlarını "Türkçenin özensiz ve yanlış kullanımı, (% 39)", "Yabancı sözcük kullanımı/yabancı dil tutkusu ya da özentisi, (% 29)" ve "Öğretmen faktörü, öğretmen yetiştirme programlarındaki sıkıntılar, Türkçe öğrenimi ve öğretimindeki …
Öğretmen yetiştirme sisteminin en büyük problemi nedir?
Araştırma sonunda çalışma grubunu oluşturan öğretim elemanlarına göre öğretmenlik mesleğine adayların seçimi, istihdamı ve statüsü teması en önemli sorun olarak görülmüştür.
Ülkemizin eğitim sistemindeki değişimler nelerdir?
4+4+4 SİSTEMİ BAŞLADI Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen yeni sistemle 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim yerine, 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim getirildi. İmam hatiplerin orta kısımları yeniden açıldı. 66 aylık çocuklar zorunlu olarak ilkokula başladı. Müfredat da yenilendi.
Türk eğitim sistemi nasıl?
Türk eğitim sistemi nasıl?
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.