- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Eğitim Reformu ne demek?
Hakkımızda. Eğitim Reformu Girişimi (ERG), çocuğun ve toplumun gelişimi için eğitimde yapısal dönüşüme nitelikli veri, yapıcı diyalog ve farklı görüşlerden ortak akıl oluşturarak katkı yapan bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir girişimdir.
Eğitim sistemi ne demek?
Eğitim sistemi; eğitim kurumunun gerektirdiği görevleri gerçekleştirmek üzere kurulmuş toplumsal birimler olarak tanımlanabilir.
Eğitim reformları nelerdir?
Eğitim reformu , halk eğitimini değiştirme hedefine verilen isimdir . Eğitimli bir birey ya da eğitimli bir toplumda hangi içerik ya da deneyimlerin sonuç verdiğine ilişkin tartışmalarla anlam ve eğitim yöntemleri değişmiştir. Tarihsel olarak, reform motivasyonları toplumun mevcut ihtiyaçlarını yansıtmıştır.
ERG kurucusu kimdir?
Erg İnşaat, aslında eski bir firma. Sahibi Müfit Erbilgin.
Eğitim ve öğretim sistemi ne demek?
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Cumhuriyet döneminde yükseköğretimde yenilik ve gelişmeler nelerdir?
1921 yılında Darülfünunda karma eğitime geçilmiştir. 1924'te ilkokullarda karma eğitim başlamıştır. 1926-1927 ö ğretim yılından itibaren ücretsiz hâle getirilen orta öğretimde, kız ve erkek öğrencilerin bir arada öğrenim görmeleri gerçekleştirilmiştir. 1934 yılından itibaren liselerde karma eğitime geçilmiştir.
Erbilgin Ailesi Kimdir?
ERBİLGİN AİLESİ BARAJLAR KRALI'YDI Yalının sahibi Sani Müfit Erbilgin geçmişte "Barajlar Kralı" olarak tanınmış bir müteahhit. Erbilgin'in 1970 yılında kurduğu ERG İnşaat şirketi baraj, havaalanı, termik santral gibi altyapı çalışmaları ile endüstriyel tesislerin inşaat, imalat ve montaj işlerinde faaliyet gösteriyor.
Mustafa Sani Erbilgin kimdir?
100 milyon dolar biçilen yalısını 1985'te mısırlı sahiplerinden 9.5 milyona almış, dünyanın en pahalı dördüncü evine sahip iş adamı. 24 eylul 2008 nukleer santral ihalesi'ne bir rus şirketiyle beraber teklif veren erg inşaat'ın sahibi.
Milli eğitim sisteminin alt sistemleri nelerdir?
Alış alt sistemleri: Okula öğrencileri, eğitim iş görenlerini, eğitim araç gereçlerini, eğitim ve yönetim teknolojisini alan birim ve bölümlerdir. Veriş alt sistemleri: Ürettiğini ve iletilerini üst ve dış sistemlere, topluma, halka, velilere sunan, satan, gönderen birim ve bölümlerdir.
Cumhuriyet döneminde ortaöğretimde yenilik ve gelişmeler nelerdir?
Lise öğretiminin altı yıl olması tartışıldı. İlk üç sınıfa "kısm-ı evvel", kalan iki sınıfa da "kısm-ı sâni" denecekti. Kız liselerinin de öğretim süresi bakımından erkek liselerine eşit olması kabul edildi. Kız ve erkek lise programları aynı olacak; yalnız ilk kısımda kızlar bazı kız meslek dersleri göreceklerdi.