Modoratör
Efsanevi Üye
Eğitim programı neleri içerir?
Eğitim programı öğretmenlere rehberlik etmekte ve amaca uygun gelişmesine katkı sağlamaktadır. Eğitim programı rehberlik, eğitsel kol, özel günler, gözlem, gezi ve örtük öğrenmeler gibi bir çok faaliyeti içine almakta ve kapsamaktadır.
Iyi bir eğitim programı nasıl olmalı?
Iyi bir eğitim programı nasıl olmalı?
İyi Bir Eğitim Programının Özellikleri İşlevsel (Görevsel) olmalıdır: *En önemli özelliktir. *Kazandırılan davranışların günlük yaşamda işe yaranmasıdır. *Bireyin ve toplumun ihtiyaçlarının karşılanabilmesidir.
Eğitim programı nedir örnek?
Eğitim programı nedir örnek?
Eğitim programı (Yetişek), öğrenene okul için ve okul dışı yaşantılar yoluyla kazandırılması planlanan yaşantılar düzeneğidir. Kpss program geliştirme dersinin en önemli kavramı olan eğitim programı, bireylere Milli Eğitimin temel amaçlarını kazandırmak için düzenlenen faaliyetlerden oluşmaktadır.
Eğitim programının temel öğeleri nelerdir?
Eğitim programı, program ögeleri olan hedef, içerik, öğretme-öğrenme süreci ve değerlendirme boyutları arasındaki dinamik ilişkiler bütünüdür.
Eğitimin 3 temel öğesi nedir?
Eğitimin 3 temel öğesi nedir?
EĞİTİMİN ÜÇ TEMEL ÖĞESİ: ÖĞRENME, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN.
Gerçekleşen program nedir?
Gerçekleşen program nedir?
2. Uygulamadaki/Uygulanan/Öğretilen/Gerçekleşen Program : Resmi ve yazılı program teoriktir. Resmi programda yazılanlar harfiyen hayata geçmeyebilir veya yazılanlardan çok daha fazlası ortaya çıkabilir. Bunda resmi programın algılanışı, öğrencilerin yatkınlıkları, okulun çevresi ve olanakları etkilidir.
Programın esnek olması ne demektir?
2) Esneklik: Öğretmenin eğitim programındaki konuları ve etkinlikleri görev yaptığı yörenin; ekonomik, sosyal özellikleri ile öğrencilerin ilgi, ihtiyaç ve sosyal çevrenin değişen koşullarına göre düzenleyebilmesidir.
Eğitim programı nedir kısaca?
Eğitim programı nedir kısaca?
Eğitim programı; bireyde istendik değişmeler oluşturmak için girişilecek her türlü etkinliği içeren tasarımdır. Eğitimde hedeflere/ kazanımlara ulaşmak için yapılacak etkinlikler dizgesidir. Bireyin okul içi ve okul dışı planlı tüm eğitim etkinliklerini içine alan öğrenme yaşantıları planıdır.
Eğitim programları kim tarafından hazırlanır?
Eğitim programları kim tarafından hazırlanır?
Öğretim programlarını geliştirme çalışmaları Millî Eğitim Bakanlığı'nın ilgili birimleri ile koordineli bir şekilde gerçekleştirildi. Öğretim programları ilgili genel müdürlüklerin koordinatörlüğünde temsilciler, öğretmenler, eğitim uzmanları ve akademisyenlerden oluşturulan komisyonlarca hazırlandı.
Eğitim durumları nelerdir?
Eğitim durumları, öğrencilerin hedefe ulaşması için geçirmeleri gereken öğrenme yaşantılarını sağlayacak dış koşulların (uyarıcıların) düzenlenmesi ve işe koşulmasıdır. Bu düzenleme, gerekli olan strateji, yöntem-teknik, araç-gereçleri her türlü etkinlikler ile fiziki düzenlemeleri kapsar.
Eğitimin 3 temel ögesi nedir?
Eğitimin 3 temel ögesi nedir?
Programın temel özellikleri nelerdir?
Programın temel özellikleri nelerdir?
Programın temel özellikleri:
- Çocuk merkezlidir.
- Esnektir.
- Sarmaldır.
- Eklektiktir.
- Dengelidir.
- Oyun temellidir.
- Keşfederek öğrenme önceliklidir.
- Yaratıcılığın geliştirilmesi ön plandadır.