Editör
Efsanevi Üye
Eğitim programı nedir kısaca?
Eğitim programı; bireyde istendik değişmeler oluşturmak için girişilecek her türlü etkinliği içeren tasarımdır. Eğitimde hedeflere/ kazanımlara ulaşmak için yapılacak etkinlikler dizgesidir. Bireyin okul içi ve okul dışı planlı tüm eğitim etkinliklerini içine alan öğrenme yaşantıları planıdır.
Eğitim programı neden var?
Eğitim programı neden var?
Eğitim programı okullarda aktarılacak bilgilerin düzenlenmesini ve sistemli hale getirilmesini sağlar. Eğitimin amacına ulaşabilmesi için içeriğin öğrencilere düzenli bir şekilde aktarılması gerekmektedir. Eğitim programları aktarılacak bilgilerin sistemli ve düzenli hale getirilmesidir.
Eğitim programı neye göre hazırlanır?
1 Eğitim Programı Nasıl Hazırlanır? Eğitimde program geliştirme, eğitim programının temel öğeleri olan hedef (amaç), içerik (muhteva), öğretme-öğrenme yaşantılıları ve değerlendirme arasındaki dinamik ilişkilerin bütünüdür. Bu durumda program öğelerinden birinde meydana gelen değişme bir diğerini de etkileyecektir.
Eğitim programı ve öğretim programı nedir?
Eğitim programı ve öğretim programı nedir?
Öğretim programı, öğrenene okulda ya da okul dışında kazandırılması planlanan bir dersle ilgili öğrenme yaşantıları düzeneğidir. "Nasıl?" sorusuna odaklanan öğretim programı bir uygulamadır. Eğitim programı bir plan ya da tasarı iken öğretim programı bir uygulamadır. Bu özelliğiyle eğitim programından ayrılmaktadır.
Eğitim programı kaça ayrılır?
Posner'a Göre Eğitim Programı Yaklaşımı:
- Resmi Program (Açık – Yazılı Program):
- 2. Uygulanan Program (Gerçekleşen – İşlevsel):
- 3. İhmal Edilen Program (Geçersiz – Gerçekleşmeyen):
- Örtük Program (İnformal – Gizil):
- Ekstra Program (Destekleyici-Fazladan):
Eğitim Programları ve Öğretim Yüksek Lisans nedir?
Eğitim Programları ve Öğretim Yüksek Lisans nedir?
Programın Amacı: Bu programın amacı eğitim programları ve öğretim bilgi, beceri ve tutumlarına sahip, mesleğin etik kurallarını bilen ve uygulayan, mesleğindeki gelişmeleri takip eden, bilimsel araştırma yürütecek düzeyde istatistik ve bilimsel araştırma tekniklerini bilen uzmanlar yetiştirmektir.
Eğitim programları ne işe yarar?
Eğitim Programının Yararları Öğretime yön vererek etkinliği arttırır. Öğretime nitelik kazandırarak verimli bir şekilde ilerlemesini sağlar. Öğretim sürecinin kontrolünü sağlar. Eğitimin planlı, sistematik, amaca uygun ve gelişmesine katkı sağlayacak şekilde ilerlemesini sağlar.
Program geliştirmeye neden olan etkenler?
Program geliştirmeye neden olan etkenler?
Eğitim ve program geliştirme süreklilik arz eden ve değişen süreçlerdir. Bu süreçlerin değişmesinde ve gelişmesinde etkili olan faktörler; ekonomik, sosyal, hukuki, psikolojik, felsefi ve teknolojik olarak sınıflandırılabilir.
Eğitim programı nasıl olmalıdır?
Uygulanabilir Olması: Program eldeki imkanlarla gerçekleştirilebilir olmalıdır. Ekonomiye Uygun Olması: Ülke ekonomisiyle gerçekleştirilebilir olmasıdır. Milli Eğitimin Amaçlarına Uygun Olması: Eğitim sisteminin genel ve uzak hedefleriyle tutarlı olması ve amaçlara uygun olmasını ifade etmektedir.
Öğretim programı hangi bölümlerden oluşur?
Öğretim programı hangi bölümlerden oluşur?
Her eğitim/öğretim programı hedef, içerik, öğrenme-öğretme süreci ve ölçme-değerlendirme olmak üzere dört boyuttan oluşmaktadır.