Son Konular

Egitim Kongresi hangi savas devam ederken yapildi?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Eğitim Kongresi hangi savaş devam ederken yapıldı?

Bağımsızlık Savaşının en bunalımlı günlerinde, düşman kuvvetlerinin kesin sonuca ulaşmak hayaliyle baskılarını arttırdıkları, Ordumuzun Sakarya'ya kadar çekilmesine yol açan Kütahya-Eskişehir yöresindeki Yunan saldırısının tehlikeli şekilde geliştiği günlerde, 16 Temmuz 1921'de, Ankara'da "Maarif Kongresi" (Millî …
2 dünya savaşı neden topyekûn bir savaştır?
Karşı tarafın direncini kırmak için ele geçirilen düşman şehirlerinden yüksek vergiler alındı ve katliamlar yapıldı. Bu savaşa siviller de katıldığı için ve iki taraf da sivillere de saldırdığı için topyekûn savaştır. Savaşta 20 ilâ 50 milyon kişi öldü. Bunun anlamı bu savaş I.
Mustafa Kemal Kütahya Eskişehir savaşları devam ederken hangi kongrenin toplanmasını sağlamıştır?
Milletin geleceğinin belirleme konusunda eğitimin çok önemli olduğuna inanıyordu. Bu sebeple Eskişehir- Kütahya savaşlarının devam ettiği günlerde 15 Temmuz 1921'de tarihinde Ankara'da erkek öğretmen okulunda (darülmuallimin'de) bir kongre toplanması kararlaştırılmıştı.

21 Temmuz 1921 de ne oldu?

Düşman bütün gücüyle saldırıya geçtiği sırada, 16-21 Temmuz 1921 tarihleri arasında, Ankara'da, millî eğitim-öğretim seferberliğini de başlatmıştır. Bu hareketiyle hem eğitim-öğretime verdiği önemi göstermiş, hem de iç ve dış kamuoyuna Türk Ordusu'nun başarıya ulaşacağına emin olduğu imajını vermiştir.
Maarif Kongresi nerede ve ne zaman toplanmıştır?
1921 yılında Ankara'da toplanan Maarif Kongresi'nin eğitim tarihimiz içinde önemli bir yeri vardır. Bu kongre okul ve öğrenci mevcudunu tespit etmek, bu konuda yapılması gereken çalışmaları belirlemek ve eğitime millî bir yön vermek amacıyla toplanmıştır.
Mustafa Kemal'in Kütahya Eskişehir Muharebeleri nin devam ettiği bir dönemde maarif kongresini toplaması hangisini önem verdiğini göstergesidir?
Kütahya- Eskişehir savaşları sırasında Yunanlılarla çok ciddi çarpışmaların olduğu dönemlerde Mustafa Kemal Ankara'da bir eğitim Kongresi'nin toplanmasını istemiş ve böylece eğitime bağımsızlık kadar önem verdiğini göstermiştir.

Sporium sahibi kim?

Paramedik Gunu ne zaman?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt