- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Eğitim hakkının nasıl kullanıldığı hakkında bilgi?
Eğitim hakkı ülkemizde 12 yıl zorunludur. Bunun yanında ücretsiz olarak devlet tarafından karşılanmaktadır. Türkiye'de eğitim İlkokul 4 yıl, ortaokul 4 yıl, lise 4 yıl şeklindedir. Çocuk Hakları Sözleşmesine göre çocukların eğitim haklarının fırsat eşitliği temelinde gerçekleşmesi gerekmektedir.
Eğitim hakkı neyi çağrıştırıyor?
Eğitim, temel bir insan hakkı olarak evrensel ölçekte kabul görmektedir. Bunun altında yatan en önemli etken eğitimin; insan kişiliğinin tüm yönleriyle gelişmesinde çok önemli bir faktör ve insanların kendilerini gerçekleştirmeleri ve özgürleşmeleri ile doğrudan ilişkili bir süreç olmasıdır.
Sevgi evleri ne?
Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı olarak kurulan Sevgi Evleri, kapılarını ilk kez 2011 yılında açtı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açılan Sevgi Evleri, Türkiye'ye özgü bir projedir. Bu evlerin içinde çocukların kendilerini geliştirip sosyalleşebilecekleri etkinlik alanları ve oyun evleri yer almaktadır.
4 sınıf Sevgi evleri nedir?
Sevgi evleri çocuk yuvası veya çocuk bakım evleri olarak kurulmuştur. Kimsesiz çocukların bakımının yapıldığı sevgi evlerinde, sağlık, eğitim, barınma gibi temel haklar çocuklara sağlanır. Sevgi evlerinin amacı, kimsesiz olan bu çocukları topluma sağlıklı bir şekilde kazandırmaktır.
Sevgi evleri nedir kısaca bilgi?
Toplu bakım hizmeti verilen kuruluş binalarından farklı olarak, aile ortamına benzer yapı ve ilişki sisteminde, ev tipi binalardan oluşan, her binada 10–12 çocuğun bakımlarının sağlanabileceği çocuk yuvaları ile yetiştirme yurtlarını ifade etmektedir.
Sevgi evleri ne demek?
Eğitim hakkı ne tür bir haktır?
Sosyal ve ekonomik kamu hakları Anayasa'nın 41. ve 65. maddeleri arasında yer almaktadır. Ailenin korunması, sosyal güvenlik hakkı, sözleşme özgürlüğü, çalışma hakkı, sağlık hakkı ve eğitim ve öğretim hakkı gibi haklar ekonomik ve sosyal haklar kapsamındadır. Bu haklar içinde eğitim ve öğrenim hakkı da yer alır.