- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Eğitim geçmişine ne yazılır?
Ad, Soyad, Adres ve Telefon. Eğitim. İş Tecrübesi. Yabancı Dil….3. Öğrenim durumunuz
CV de ne yazmalı?
Bunula birlikte, genel olarak, CV şu kısımları içerir:
CV de hakkımda kısmı nasıl yazılır?
Hakkımda Bölümü Nedir? Sizi anlatan, başvurduğunuz pozisyon için neden sizi seçmeleri gerektiğini anlatan, gelecekle ilgili hedeflerinize dokunduğunuz, CV' nizden farklılık gösteren bir yazı olmalıdır. Alıntı değil, size özel olmalı.
CV de ücret belirtilmeli mi?
Maaşınızı tartışmadan önce mülakat aşamasına kadar beklemeli ve bunu yapmadan önce şirketi iyi araştırdığınızdan emin olmalısınız. Eğer mülakattan önce bir maaş miktarı belirtmenizi isterlerse "Tekliflere açığım" veya "Pozisyona uygun bir maaş" diye belirtebilirsiniz.
Üniversite için özgeçmiş nasıl yazılır?
İsim soyisim, irtibat numarası, açık adres ve mail adresi muhakkak doğru, güncel olacak şekilde ve özgeçmişin ilk sıralarına yazılmalıdır. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler mutlaka yazılmalıdır. Uyruk kısmı, yurt dışındaki işlere başvuru yaparken yazılabilir.
Özgeçmiş nasıl yazılır?
– Önce kişisel bilgiler (ad-soyad, doğum tarihi, adres, iletişim bilgileri), ikinci olarak kronolojik şekilde eğitim bilgileri, iş deneyimi ve varsa ayrılma nedeni verilmeli, üçüncü olarak kişisel ilgi ve becerilerden bahsedilmeli (kurs, sertifika, dil, bilgisayar programları), dördüncü olarak referans bilgisi …