Modoratör
Efsanevi Üye
Eğitim felsefesi bize ne kazandırır?
Eğitim felsefesi, bireyi kendi toplumunda varoluşunu sorgulayan ve elde ettiği bulgular sayesinde ona uygun teşhisi koyandır. Eğitim; yaşam boyu devam eden bir yol, bir süreçtir. Ve hayatımızın önemli bir kısmını işgal eden ve müdahalede bulunan, diğer insanlarla uyum sağlamamızı sağlayan bir disiplindir.
Eğitim Felsefesi Nedir Neden Önemlidir?
Eğitim Felsefesi Nedir Neden Önemlidir?
Eğitim felsefesi; eğitimin doğası, süreci,amaçları ve idealleri ile ilgilenen bir felsefi alandır. Eğitim toplumsal kurumlar bağlamında veya varoluşsal gelişme süreci içinde ele alınabilir. Eğitim felsefesi ise konunun toplumsal yönünden ziyade insanlık açısından eğitime yaklaşır.
Eğitim açısından insanın en belirgin özelliği nedir?
İnsan doğası değişmez olduğuna göre, eğitimin de niteliği değiştirilmemelidir. İnsanın en belirgin özelliği düşünme yeteneği olduğuna göre, eğitim, öncelikle insan zihnini geliştirmeye çalışmalıdır. Eğitim, evrensel ve değişmez olan gerçeğe uyum sağlamaya yardım etmelidir.
Felsefenin insan hayatındaki önemi nedir?
Felsefenin insan hayatındaki önemi nedir?
felsefe ilk olarak insanın yapısı ve değerleri ile ilgilenir. insanoğlu düşünür, çabalar, sorgular, bilir, sanat üretir. bunları nasıl değerlendireceğini, nasıl bir yöntem izleyeceğini belirlemeye çalışır. felsefe, işte bu süreçlerde insanın kullandığı araçtır.
Öğretim felsefesi nedir?
Eğitim felsefesi, verilen eğitimlerim hem bireye hem de topluma faydalı olmasını amaçlayan bir disiplindir. Realizm ve Pragmatizm gibi felsefi akımlardan etkilenen bu felsefenin ilkeleri Daimicilik (Perennializm) – İlerlemecilik – Yeniden Kurmacılık ve Esasicilik olmak üzere dört ana başlıkta toplanır.
Ontoloji ve varlık sorunu üzerinde düşünceler ortaya koyan filozof kimdir?
Ontoloji ve varlık sorunu üzerinde düşünceler ortaya koyan filozof kimdir?
Aristoteles'e göre ontoloji varlığın mahiyetinde varlığın bilimidir veya varlıkların incelenmesidir.
Genel olarak varlığın ne olduğunu anlamını ve doğasını ele alan ve sorgulayan felsefe alt disiplini nedir?
∎ Varlığı genel olarak ele alan felsefe dalıdır. Varlığın ilk nedenlerini, ilkelerini araştırır. Genel varlık içinde algılanan nesneler dünyası olduğu gibi, algılanmayan gerçeklikler de vardır. Felsefe genel olarak varlığın ne olduğunu sorar.